Skip to main content

Världsarvets musik med Linnea Aall Campbell och Samantha Ohlanders på Delsbostämman

Delsbostämman ställer om till digitala varianter i år. Här kan du njuta fantastisk folkmusik direkt hemma vid din skärm. Du hittar dem via facebook när vi sänder på Delsbostämman och Bilda Folks sidor.

Presentation av projektet Världsarvets Musik med Samantha Ohlanders och Linnea Aall Campbell, Region Gävleborgs världsarvsstipendiater 2020!

Konst och musik har alltid varit en viktig del av kulturen kring världsarvsgårdarna. Samantha och Linnea vill använda världsarvsstipendiet till att blåsa nytt liv i världsarvsgårdarnas festsalar genom att åter fylla dem med musik. De vill göra en skiva och ett konsertprogram med avstamp i Hälsinglands världsarvsgårdar. De är också intresserade av att bygga broar mellan olika världsarv och hoppas att skivan och konsertprogrammet kan bidra till att människor kan uppleva Hälsingegårdarna på ett nytt sätt, som inte är knutet till den fysiska platsen.

– Tänk till exempel en konsert med musik, historier och estetik kopplat till Världsarvet Hälsingegårdarna uppfört vid ett av de andra världsarven. Det klingande materialet som tillhör Hälsingegårdarna men uppfört på en ny plats med egna historier och berättelser där de fysiska förutsättningarna är helt annorlunda. Vad som händer i det mötet är vi intresserade av att utforska, berättar Samantha och Linnea

När vi möter dem online den 5/7 är de några dagar in i projektet och vi får följa med en liten bit på vägen.

Söndag 5 juli, Online, 15:00

Se inslaget på:
https://www.facebook.com/delsbostamman/

Kan även ses på youtube från den 6/7

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik