Skip to main content

Danskurs - Februaridansen 2020

Danskurs polska med Ami Dregelid och musiker Den här kursen vänder sig både till dig som är ovan att dansa och till dig som van. Det blir en eftermiddag med fokus på samspelet med musiken och med den dansar med. Vi kommer bl.a. att jobba med balans, teknik, snurr, sväng, hitta flöde, energi och kraft. Allt för att hit

 

 

Danskurs i Kammaren, Spira, Jönköping

Tid 13.00 – 17.00 kortare paus mitt i då vi byter spelman mellan kurserna

Max antal: 40 personer

OBS! Vi dansar på trägolv hela dagen och kvällen. Du behöver inte anmäla dig med danspartner.

 

Pris: 400kr ordinarie (biljett till konsert och danskväll ingår)

250kr studerande/ungdom 13-25 år (biljett till konsert och danskväll ingår)

100kr rabatt vid gruppanmälan (minst fem pers) OBS! Skriv vilken grupp du tillhör så kontrollerar vi om ni blir fem personer.

 

Ami, Jonas och Fredrik har dansat, spelat och undervisat tillsammans under lång tid. De har alla ett stort intresse av dans, dansspel och spel och hur musiken och dansen fungerar ihop. ”Vi tycker att det är roligt att undersöka och prova oss fram, tillsammans med kursdeltagarna”. Tillsammans bjuder de på en dag med mycket dans och musik.

Ami Petersson Dregelid är dansare och pedagog med lång erfarenhet av undervisning på alla nivåer. Hon jobbar bl.a. på Eric Sahlströminstitutet i Tobo, Kungl. Musikhögskolan och Dans-och Crikushögskolan i Stockholm. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern det centrala och hon har under många år undersökt och utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.

 

Jonas Hjalmarsson (Jalle): Hans musikaliska hemmaplan ligger geografiskt i norra Dalarna. Några musikaliska förebilder är Gössa Anders Andersson (Orsa), Gunnar Orre (Älvdalen), Päkkos Gustqaf (Bingsjö) och Spak Erik (Särna). Bred erfarenhet att unervisa, framförallt vuxna, från nybörjare till avancerad nivå. Lyssna på Jonas & Fredrik på www.jonashjalmarsson.com 

 

Fredrik Lundberg: Med musikaliska rötter i Värmland och gränstrakterna mot Norge. Han är en eftertraktad spelman med välkänt danssväng. Fredrik undervisar på heltid, främst inom Musikskolan i Arvika men också exempelvis på Malungs Folkhögskola och på helgkurser både i Sverige och utomlands.

 

Danskvällen inleds kl. 19.00 med en liten konsert, därefter en kortare workshop som övergår i allmän dans fram till kl 23.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Dans och teater

Mer inom Folkdans