Skip to main content

Kurs - Tvåändsstickning

Nyfiken på tvåändsstickning? Välkommen på en kursdag för nybörjare och för dig som vill kan grunderna och vill lära dig mer. Kursledare är Maggie Javelius.

Du som gillar att sticka i ull på ganska fina stickor kommer tycka om detta. På den här kursdagen får du lära dig grunderna; uppläggning, stickteknik, enkel flerfärgsstickning och hur man gör mönster med struktur. Du som redan kan grunden kommer att få löra dig fortsättning av tvåändsstickning.

Vi önskar att du ta med följande material själv: Gärna z-spunnet 2-trådigt ullgarn och 5 strumpstickor storlek 2,5. (Helst 15 cm långa). Vill du sticka i mer än en färg så tar du med dig det. Om du nystar garnet innan kursen så se till att du kan använda garnet från både in- och utsidan samtidigt. Annars får du lära dig den tekniken på kursen. Maggie Javelius har stickat under många år och fastnade för tvåändsstickning för cirka 20 år sedan.

Anmälan: anmäl dig här till höger alt ring till 019-601 53 50. Begränsat antal platser.
Anmälan senast: 6 oktober
Kursavgiften kommer att faktureras i efterhand

Du löser lunch på egen hand, det finns många restauranger i närheten. Det finns även ett kök med micro om du vill ta med egen mat.

Dagen arrangeras av Studieförbundet Bilda och Närkes Handaverk

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bildas Verksamhetslokaler Örebro
Klostergatan 34
70361 ÖREBRO

Mer inom Hantverk

Mer inom Textilslöjd