Skip to main content

Samtal om musik med Dennis Lyxzén och gäster

Dennis Lyxzén (Refused/INSVN) bjuder in till samtal med olika musiker, ljudtekniker, låtskrivare och andra personer som jobbar inom musik.

Välkommen till samtalsserien där Dennis Lyxzén träffar olika gäster och pratar om musik. Det bjuds på personliga samtal med intressanta ämnen som rör musik och musicerande. I vår kommer samtalen handla om skivbolag, DIY kultur, text och poesi, att stanna kvar i norr, fotografering, artist och bandfoton, aktivism och så klart musik. Varje samtal sänds live via Facebook och är cirka 40 minuter långt. Efter samtalet kommer Dennis och gästen att svara på frågor under kommande 20 minuter, så passa på att ställa frågor under samtalets gång.

I nästa samtal om musik möter vi:

Fredrik Lindkvist som pratar om skivbolag och DIY kultur.

24 februari, kl 19:00-20:00

Fredrik Lindkvist är en sångare och musiker från Skellefteå. Han har tidigare skrikigt sig hes i Totalt Jävla Mörker men sjunger numera i Sista Brytet och Fred Lee and the Restless. Dom senaste åtta åren har han även drivit DIY skivbolaget Luftslott Records som har släppt band som Raring, Sekunderna, Den Stora Flykten och Twin Pigs.

Samtalet sänds på Facebook, Bilda Nord, klicka här för att komma till livesändningen.

_______________

Kommande samtal i vår:

  • Torsdag 18 mars 19:00–20:00
    Mattias Alkberg – text och poesi / att stanna kvar i norr
  • Onsdag 21 april 19:00–20:00
    Elin Berge – fotografering, artist och bandfoton
  • Onsdag 19 maj 19:00–20:00
    Sofia Jannok – musik och aktivism

_______________

Om Dennis Lyxzén: Dennis är sångare, musiker och låtskrivare från Umeå som har spelat musik sedan slutet av 80-talet. Han har varit frontfigur i flera band varav de mest kända är Refused, The (internationl) Noise Conspiracy och INVSN. Han har medverkat på över 40 skivsläpp, varit med och drivit två skivbolag och outtröttligt turnerat runt om i hela världen.