Skip to main content

Bibeläventyret

Vi har ett samarbete med Bibeläventyret kring utbildningstillfällen för Bibeläventyrare. Du som redan idag är Bildaledare har möjlighet att söka ekonomiskt stöd för att gå kursen, hör av dig till Bilda om du vill veta mer om det. Aktuella kurser ser du längre ned på sidan. Nedan följer en text från Bibeläventyret och en länk till deras hemsida.

Vill du att alla barn på din ort lär sig Bibelns berättelser?

Det är möjligt tack vare Bibeläventyret, som är ett samarbete mellan skolor och kyrkor och som bedrivs av Svenska Bibelsällskapet. Det finns ca 550 licensierade och aktiva Bibeläventyrare. Varje läsår besöker de på sina hemorter ca 1500 olika klasser i årskurs 4 och 5. Barnen lär sig då Bibelns berättelser med alla sinnen! De deltar i draman, häpnar över trollerier, rappar 10 Guds bud, memorerar rörelser och nyckelord, rör sig på en karta över Bibelns länder, öppnar en stor Bibel med olika saker i och så vidare. Lärare uppskattar pedagogiken och barnen har kul och lär sig mycket!

Vill din församling också vara med?

En Bibeläventyrare kommer gärna till er församling och berättar mer, eller har en Bibeläventyrsgudstjänst! För att bli en Bibeläventyrare går du två kurser: först GT och sedan NT. Det går också att låna in en Bibeläventyrare från annan ort.

Kontakt och mer information

info@bibelaventyret.se
0511-595 03

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Scenisk kör – att nå ut och beröra

När stämmorna och texterna sitter och vi väl ska förmedla musiken till en publik, vad händer då? Hur kan vi rikta det vi vill säga med musiken till en publik så att vi berör istället för att fastna i prestation och rätt och fel?Hur kan vi bli mer ...

Rockskola

Rockskola

En Rockskola är ett utmärkt sätt att lära sig spela om man aldrig har spelat förut. Här lär du dig grunderna, du får testa olika instrument och kan bilda ditt första riktiga band.