Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Almedalsveckan

Vi deltar i Almedalsveckan – ”världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor”, som går i år av stapeln i Visby i juli varje år. Här möts politiska partier, myndigheter, näringsliv, civilsamhälle och ideella organisationer.

svensk flagga

Bilda finns på plats i Almedalen och har alltid ett tydligt fokus på möten, dialog och samtal. Huvudinriktningen är fördjupande samtal kring olika samhällsfrågor med existentiella ingångar.

Tillsammans med medlemsorganisationer och andra samarbetspartner är Bilda arrangör och medarrangör till en rad seminarier på Newman/Bildascenen i katolska kyrkans trädgård och i Vårdklockans kyrka.

Mer information om Bildas program under Almedalsveckan 2019 kommer.

Alla våra evenemang i programmet är kostnadsfria och öppna för alla.

 

Se seminarier från tidigare år

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Sittdans

Musik och rörelse är två viktiga inslag för en bättre hälsa när vi blir äldre. Studieförbundet Bilda erbjuder därför sittande dans på äldreboenden tillsammans med musicerande volontärer. Sittdans handlar om rörelseglädje och social aktivitet. Röre...

Folkmusikworkshops med LYY

Folkmusikworkshops med LYY

Lyy är ett av Sveriges främsta folkmusikband idag. I Lyy möter folkmusikens tongångar stadens puls. Resultatet är melodiöst sväng med en sorts ”internationell glesbygdsnerv” där spår av såväl pop som jazz skymtar fram. Det blir medryckande, men oc...

SCSC:s Historia

– Inte ens hela Sverige är värt så mycket som denna plats. Orden är dr John Tleels. Platsen han talar om är huset där Bildas studiecenter i Jerusalem ligger.