Skip to main content

Utbildning om Zoom

Uppdaterad:

Här finner du den digitala utbildningen om Zoom för dig som ledare, samverkanspart eller medlemsorganisation.

Om utbildningen

Utbildningen är till för dig som vill få handfasta tips på hur du kan använda Zoom som mötesverktyg för digital folkbildningsverksamhet. Utbildningen innehåller både filmer och text med tips och instruktioner på hur du planerar, bokar, samt schemalägger ett Zoom-möte. Du får även tips på olika funktioner i Zoom, allt från ljud- och bildinställningar till interaktiva funktioner för att skapa engagemang i Zoom med mera. Utbildningen behandlar följande delar:

  • Boka och schemalägga ett Zoom-möte
  • Grundläggande funktioner i Zoom-mötet
  • Säkerhet i Zoom
  • Zoom-licenser i Bilda

Tillgång till Zoom

Du som är ansluten till Bilda och behöver Zoom för att genomföra verksamhet tillsammans med oss kan få en licens genom Bilda. För att få tillgång till en licens behöver du höra av dig till din kontaktperson på Bilda, som efter konsultation kan beställa en licens åt dig och din verksamhet. Du hittar alla våra kontaktuppgifter på www.bilda.nu/kontakt.

Genomför utbildningen

Utbildningen är helt digital och du kan göra den på egen hand med din dator, mobil eller surfplatta. Den är gratis, du behöver endast internetuppkoppling för att kunna genomföra den. Utbildningen tar cirka 60 minuter och du kan enkelt återvända till den när du vill. Du kommer direkt till utbildningen genom att klicka på knappen nedan.

 

 

Mer information

Öppna lärtillfällen

För dig som gått utbildningen men vill få möjlighet att fördjupa dina kunskaper tillsammans med Bildas ledare och andra deltagare erbjuder vi öppna lärtillfällen, gratis för dig som är ansluten till Bilda. Här får du även möjlighet att ställa frågor utifrån utbildningen kopplade till din egen verksamhets behov.

De öppna lärtillfällena erbjuds kontinuerligt under året. Aktuella lärtillfällen inom digital folkbildning finner du nedan eller på www.bilda.nu/arr.

Alla lärtillfällen erbjuds via Zoom, vilket innebär att du kan delta oavsett var du befinner dig.

Fler utbildningar inom digital folkbildning

Bilda erbjuder, utöver denna utbildning, även fler utbildningar inom digital folkbildning. Du hittar utbildningarna alla utbildningar här.