Skip to main content

Seminarier Jesus till Barnen Falun

Uppdaterad:

Under dagen kommer det att vara två pass med valbara seminarier. I anmälan uppger du vilka två du vill gå på och på plats får du reda på vilket pass du fått vilket seminarium. Uppge alltså två siffror (1-6) i anmälan. Varje seminarium ges under både pass A och pass B.

Seminarium 1: Vi passar inte in
Hur inkluderar vi barn med olika funktionsvariationer i våra kyrkor? Tänk om kyrkan kunde få vara platsen där dessa barn lyckas. Tänk om kyrkan kunde få vara platsen där de kämpande familjerna får nytt hopp.
Mikael Hansson är verksamhetsutvecklare för Sveriges Kristna Handikappförbund, SKrH, pastor på häktet i Falun och föreståndare på Pingstkyrkan Leksands Ungdomsgård.

Seminarium 2: Hur gör vi när vi tänker och tror annorlunda?
Hur kan vi bättre förstå och möta barn från olika kulturer, och hur är det att vara barn i en annan kristen tradition? Vad är viktigt att som ledare förstå och ha koll på?
Cilla Lindé är pastor i Lugnetkyrkan Falun och engagerad i frågor kring att vara en mångkulturell församling.

Seminarium 3: Vad ska vi svara när barnen undrar?
Hur möter vi barnens svåra frågor om ex gängkriminalitet, klimatkrisen och krig? Hur kan Gud tillåta ondska? varför händer det jobbiga saker?
Joseph Sverker
är teolog på Enskilda Högskolan och författare till boken ”Undrar om Gud”

Seminarium 4: Barns tro i vardagen
Miljöer, jargonger och attityder kan vara tuffa att möta för barn som uttrycker en kristen tro. Hur kan vi i hemmet och i kyrkan stärka, rusta och hjälpa barnen? Välkommen att ta del av erfarenheter och sätt att både stärka barns tro och ge dem mod att våga dela sin tro med andra.
Jordana Surell arbetar som pastor med inriktning barn och familj i Pingstkyrkan Leksand och brinner för att hjälpa barn och familjer till en tro som bär.

Seminarium 5: Vad gör vi när det som inte får hända ändå händer?
Våra kyrkor ska vara trygga platser. Våra ledare ska vara trygga och tillförlitliga. Hur ser vi till att det också är så? Vad är viktigt att ha koll på som ledare? Vad gör vi när vi märker att barn far illa? Ta del av både checklistor och praktiska råd.
Anna-Maria Tuftström är huvudansvarig för ”I Trygga Händer” inom Frälsningsarmén.

Seminarium 6: Hur gör vi kyrka för de barn vi har?
Ett seminarium om den lilla församlingens möjligheter och utmaningar. Hur räcker vi till både för barnen i vår församling och de vi önskar skulle komma med? Hur kan vi göra bra saker och ge Jesus till barnen även om vi är få?
Anna Pansell är engagerad ledare i Elimförsamlingen i Säter och brinner för den lilla församlingens möjligheter bland barnen.