Skip to main content

Write Now

Uppdaterad:

Separatistisk kurs i musikskapande/låtskrivande

Drömmer du om att arbeta som professionell låtskrivare och/eller producent?
Vill du skriva låtar till andra artister, prova på att skriva K-pop och musik till film och TV-spel?
Vill du möta och inspireras av högaktuella profiler i branschen?
Vill du sitta i sessions med ett låtskrivarteam?
Är du kvinna eller transperson?
Då är Write Now för dig!

Om kursen

Write Now riktar sig till dig som är aktiv låtskrivare och/eller producent och som vill ta klivet in i branschen. Under tre workshops i studiomiljö möter du högaktuella profiler från branschen och får ta del av deras matnyttiga tips och trix. Du deltar sedan i ett efterföljande camp och skriver musik på leads (uppdrag) under handledning av workshopledarna. Kursen hålls i Stockholm.

Du blir tilldelad ett låtskrivarteam alternativt anmäler er som ett redan existerande team. Mellan workshoptillfällena träffas teamen på egen hand för fortsatt arbete med leadsen. Workshopledarna ger sedan feedback på det material teamen skrivit.

Write Now avslutas med ett gemensamt lyssningstillfälle där teamen delar med sig av den musik de skapat under kursen.

Kursen genomförs med stöd av Musikförläggarna.

 

Träffar och workshopledare

2/9 Skriva på leads från musikbranschen
Selen Özan – producent och medgrundare av Oda Studios (Miriam Bryant, Veronica Maggio, Frida Öhrn)
Cassandra Ströberg – topliner och A&R på Universal (Alessia Cara, Clara Mae, Mike Perry, LOVA, Thomas Stenström, Ana Diaz, Against the current)

16/9 Skriva K-pop
Ellen Berg – topliner (BTS, Twice, Tomorrow X Together, Red Velvet, Nayeon)
Matilda Frommegård – producent (LOONA, Carola, Wiktoria)

30/9 Skriva film- och tv-spelsmusik
Frida Johansson – kompositör, producent (Unravel och Unravel 2 OST, SR:s julkalender Knäckarbanketten (2020) och Bergvaktarens Hemlighet (2022) OST, Vi finns kvar (kortfilm) OST)

 

Vem kan ansöka?

(Länk till ansökan finns längst ner på sidan!)

För att söka till Write Now måste du:

  • vara minst 16 år
  • identifiera dig som kvinna eller trans*
  • kunna delta på samtliga tre fysiska träffar i Stockholm (2, 16 och 30 september)
  • finnas tillgänglig för en arbetsträff med ditt team mellan varje fysisk träff
  • ha en del förkunskaper om låtskrivande/musikproduktion utifrån den roll du söker som (se nedan).

Sök som:

Producent – du har skapat en del beats och produktioner och du har spelat in vocals. Som producent behöver du ha tillgång till dator med DAW (musikprogram) och ljudkort.

Topliner – du har skrivit en del egna låtar eller provat att skriva låtar till andra förut. Du har kanske suttit i en del sessions tillsammans med andra eller så blir detta första gången du provar på detta. En topliner fokuserar främst på att skriva melodi och text.

Instrumentalist – du har komponerat en del låtar till dig själv eller andra. Du känner dig trygg i ditt instrument och gillar att improvisera och skapa tillsammans med andra.

Textförfattare – du gillar att snickra ihop texter och har provat på att skriva låttexter förut.

 

Hur går ansökan till?

Du kan ansöka till Write Now antingen som enskild person eller som en del i ett befintligt team. OBS! Söker ni som team måste varje medlem fylla i en egen ansökan.

I din ansökan behöver du bifoga arbetsprover för att visa på din tidigare erfarenhet. Vi efterfrågar minst en, max fem länkar till ljudprover (låtar/beats/musikstycken) eller texter som du varit med och skrivit. Om du kryssar i att du passar in på flera roller, bifoga arbetsprov som visar dina olika kompetenser.

Sista datum för att ansöka är den 4 juni 2023. Besked om antagning lämnas senast den 15 juni. Faktura för deltagaravgiften (750 kr) skickas i samband med besked om antagning.

 

 

*Både kvinnor och transpersoner är begrepp som kan betyda olika saker för olika personer. Ordet transperson är ett paraplybegrepp som handlar om könsidentitet och könsuttryck och har ingenting med sexuell läggning/sexualitet att göra. Ordet innefattar många olika identiteter, några av dem är: transkvinna, transman, icke-binär, intergender, genderqueer och genderfluid. 

Källa: Popkollo