Skip to main content

Sundsvalls gitarrfestival

Uppdaterad:

Bilda har sedan 2013 samverkat med Almania Lilla Scenen som skapat Sundsvalls Gitarrfestival, där gitarren lyfts fram i en egen festival.

Festivalen som sätter gitarren på kartan i Norrland

Festivalen innehåller konserter och pedagogiska inslag som är minst lika viktiga som konserterna. Festivalen innehåller även ett gitarrläger där vi bjuder in gitarrspelande ungdomar från hela landet.

Festivalen i Sundsvall har årligen presenterat internationella artister av världsklass varvat med heta nykomlingar. Idag är festivalen en viktig aktör i såväl regionen som i Sveriges gitarrliv. Som ett led i festivalens vidareutveckling skapades 2015 tillsammans med Sundsvalls Kulturskola ett gitarrfestivalläger för gitarrspelande ungdomar mellan 12-19 år. Syftet med lägret är att skapa en gemenskap bland unga gitarrister. Gitarrlägret blir en mötesplats med lika delar inspiration och utmaning. Eleverna får under lägret möta festivalens artister och skickliga pedagoger i olika workshops och ensemblespel.  Sundsvalls gitarrfestivalläger är unikt i sitt slag i Norden. 

Foto: Svanthe Harström