Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

Seniorer surfar – digital delaktighet för äldre

Uppdaterad:

Öva dig i digitala verktyg, fördjupa dig i säkerhet på nätet eller lär dig nya sätt att uttrycka dig digitalt. I "Seniorer surfar" får du träna upp din digitala vana, under ledning av kunniga och hjälpsamma ledare. Öva tillsammans med andra och ställ alla dina frågor om internet, digitala verktyg och säkerhet på nätet som du gått och funderat på!

Just nu söker vi nya ledare

Är du nyfiken på att leda Surfa med seniorer-grupper? Nu söker vi nya ledare!

Innehåll i våra studiecirklar och arrangemang

Öva dig i digitala verktyg

Använd mobil och surfplatta som redskap i vardagen, för att till exempel kommunicera med nära och kära, betala räkningar, hitta till kulturupplevelser på nätet eller spela mobilspel med barnbarnen. Du får öva i lugn och ro tillsammans med andra och har en kunnig ledare som stöd.

Hitta nya sätt att uttrycka dig digitalt

Gör en film eller ett digitalt fotoalbum om dig själv som du kan dela med nära och kära, skapa en blogg, en digital dagbok och berätta om dina dagar med mycket mera.
Du får individuell handledning i verktygen du väljer.

Surfa säkert

Lär dig mer om säkerhet på nätet. Hur kan du undvika bedragarna på nätet? Hur skapar man nya lösenord?

Anmäl dig till ett arrangemang

När vi har arrangemang aktuella, kan du läsa mer om dessa nedan. Om du inte ser några arrangemang beror det på att vi inte har några aktuella att anmäla sig till just nu.

Om Seniorer surfar

Seniorer surfar är ett projekt för att bryta ofrivilliga ensamhet som seniorer kan ha hamnat i. Genom att ge äldre personer ökade möjligheter att använda digitala verktyg i sin vardag, hoppas vi att kunna stötta dem att knyta gamla och nya kontakter samt hitta nöje på nätet. Vi vill även öka deras kunskap om säkerhet på nätet, för att de ska känna sig trygga när de surfar, använder appar och andra digitala verktyg.