Skip to main content

Scenisk kör – att nå ut och beröra

Uppdaterad:

När stämmorna och texterna sitter och vi väl ska förmedla musiken till en publik, vad händer då? Hur kan vi rikta det vi vill säga med musiken till en publik så att vi berör istället för att fastna i prestation och rätt och fel?Hur kan vi bli mer närvarande tillsammans som kör? Hur kan vi använda kroppen och scenrummet på olika sätt?

I en serie workshops kommer Anci Hjulström att arbeta med dig som sjunger i kör eller är körledare för att hitta just ert sceniska uttryck. Frågorna ovan och många andra perspektiv kommer att finnas med.

– Med hjälp av enkla övningar i till exempel i lyssning, fokus, riktning, kroppsspråk, musikalisk kommunikation, som leder till samtal, medvetandegör vi och ökar den sceniska tryggheten, närvaron och kommunikationen mellan körledaren och kören såväl som med publiken, säger Anci.

Anci Hjulström är sångerska, artist, musikregissör och pedagog i musikalisk scenisk kommunikation. Utbildad på Individuella Musikerutbildningen i Scenisk Sång på Högskolan för Scen och Musik, teaterutbildad i fysisk teater såväl som i traditionella teatertekniker. Pedagog under 20 år på Musikhögskolan i Göteborg i Musikalisk Kommunikation och Musikdramatik, gästlärare på olika musikhögskolor, kulturskolor, musikfestivaler runt om i såväl Sverige som utomlands.