Skip to main content

Promenad och samtal

Uppdaterad:

Bilda hälsar varmt välkommen till en promenadgrupp för seniorer! Vi tar en stillsam promenad i närmaste grönområde. Umgås och samtalar om högt och lågt. Du kan delta även om du har svårigheter att gå långt eller snabbt. Vi håller ett lagom tempo för att kunna föra ett gott samtal.

För att bryta ensamhet och innesittande erbjuder vi studiecirkeln ”Promenad och samtal” för seniorer. I centrum för promenaden står gemenskap och umgänge. Om gruppen vill, finns möjlighet att avsluta promenaden med egen medhavd fika. Gruppen hålls samman och leds av en cirkelledare som hjälper till att komma ihåg att hålla avstånd. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Om studiecirkeln

Studiecirkeln består av en liten grupp på 3-5 personer som under ledning av en cirkelledare träffas vid fem tillfällen eller flera om så önskas. Gruppen träffas utomhus och tar en kortare stillsam promenad i närområdet, förslagsvis i närmaste parkområde. Tanken är att man ska kunna delta i promenaden även om man t.ex. använder rullator eller har svårigheter att gå snabbt eller har svårt att gå alltför långt.

Promenaden kan om så önskas avslutas med en enkel picknick om det går att ordna sittplatser med lagom distans mellan deltagarna. Deltagarna håller rekommenderat avstånd till varandra och har eget fika med, för att undvika all fysisk kontakt.

Cirkelledaren

Cirkelledare fungerar som en sammanhållande länk för gruppen  och har samtalsämnen förberedda för varje tillfälle, om orden nån gång skulle råka tryta. Cirkelledaren har också en viktig roll i att hjälpa deltagarna att komma ihåg att påminna om att hålla rekommenderat avstånd under hela cirkelns gång.

 

För mer information och anmälan

Gävle

Eva Svensk
Telefon: mån – tor 026-66 29 43
[email protected]

 

Dalarna

Anette Andersson
Telefon: 0243-58 44 08
[email protected]

 

Promenad och samtal - för seniorer