Skip to main content

Poesi- och berättarfestival i Örnsköldsvik

Mellan den 7 och 13 november riktar vi strålkastarna mot ordet, texten och berättandet. Det blir en vecka med digital poesihörna, diktuppläsning, skrivarcirkus, Pecha Kucha, musikafton och mycket mer.

Årets Poesi- och berättarfestival arrangeras av Studieförbundet Bilda i samarbete med Birgitha Landfors, OffCoff, Vardagsrummet, H1 (Sliperiet), Örnsköldsviks Folkhögskola och Thuleteatern. Tillsammans lyfter vi ordet och berättandet.

____________

COVID-19

I alla arrangemang tar vi hänsyn till FHM rekommendationer. Se varje enskilt arrangemang för särskilda corona-restriktioner.
Vi håller avstånd, tvättar händerna och stannar hemma om vi känner minsta symptom. Tillsammans tar vi gemensamt ansvar så Poesi- och berättarfestivalen kan genomföras så bra som möjligt.

Program

7–13 november

LÖRDAG 7/11 – SKRIVARCIRKUS 13:00–16:00 hos Vardagsrummet

Utveckla eget skapande i ord, bild och måleri. Alla kan skapa! Ord, bild och måleri. Här finner du din egen plattform för skapande. Gabriella Röschmann visar på olika sätt att skapa och inspirerar dig till utveckling och nya färdigheter.

ANMÄLAN:

MÅNDAG 9/11 – K-POP DANSKVÄLL MED S.L.E.A.K 16:00–20:00 på H1 (Sliperiet)

Kom och var med på dansworkshop under eftermiddagen. Det blir 2 st workshops vid olika tider. Delta på en av dem eller varför inte båda två! Därefter blir det en dansuppvisning, K-pop random play dance, lite senare på kvällen. Tid: Dansworkshop 1: BLACKPINK - Lovesick Girls: 16:00-16:45. Dansworkshop 2: BTS - Dynamite: 16:45-17:30. Dansuppvisning: 18:00-18:40. Random Play Dance för alla: 19:00-20:00.

ANMÄLAN:

MÅNDAG 9/11 – DIKTUPPLÄSNING 20:00 på Vardagsrummet

Dick Olofsson läser dikter av Helmer Grundström – Norrländsk arbetarpoet. Samarrragör: Vardagsrummet

ANMÄLAN:

Framflyttat till ONSDAG 25/11 – VÄRLDENS KVINNOR FÖR VÄRLDENS BARN 11:00–12:30 på Thuleteatern

Deltagare från kursen Världens kvinnor arrangerar en föreställning till förmån för Världens barn och deras riksinsamling. Kom och lyssna på dikter, berättelser och vacker sång samtidigt som du bidrar till en god sak! Samarrragör: Örnsköldsviks folkhögskola. INTRÄDE: 50 kr, betalas på plats (OBS! Max 30 personer - först till kvarn!).

ANMÄLAN:

ONSDAG 11/11 – PECHA KUCHA NIGHT: LÅT MIG BERÄTTA OM 18:00 på OffCoff

Hör, se och inspireras av passionerade berättelser i kort format under kvällens tema: Vi som vände hem. Trubadur under kvällen: Jack White Gårdstedt. Samarrrangör: OffCoff

ANMÄLAN:

TORSDAG 12/11 – POETISKT KNYTKALAS hos Vardagsrummet

Poetiskt knytkalas är ett arrangemang för unga upp till 25 år där vi delar och samtalar om dikter som vi tar med oss. Det går också bra att bara komma och lyssna. Välkomna! Samarrragör: Vardagsrummet

INSTÄLLT! FREDAG 13/11 – MUSIKAFTON: DAN ANDERSSON I HJÄRTATS DJUP 19:30–21:30 på Thuleteatern

INSTÄLLT! MUSIKAFTON: DAN ANDERSSON I HJÄRTATS DJUP. På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 som sker runt Västernorrland så ställs Musikkvällen med Andreas Nilsson och Sven Edfors in. Även om vi inte har fått några nya restriktioner här än vill vi göra vad vi kan för att hålla smittspridningen nere. Vi hoppas att vi istället kan genomföra den här musikkvällen längre fram.Om spelningen: Andreas Nilsson och Sven Edfors tolkar Dan Andersson. Följ med oss längst vandringsvägar, över myr och häll, genom den djupaste av skogar och dit där vandrarens lägereld sprakar i skymningen. Vi bjuds på 2 set musik och en fikapaus däremellan. Samarrragör: Thuleteatern

ANMÄLAN:

DIGITALT 7–13/11 POESIHÖRNA 12:00 på Facebook

Varje dag vid lunch sänds en digital poesiuppläsning med Birgittha Landfors på Studieförbundet Bilda Örnsköldsviks facebooksida.

SE SÄNDNINGEN: