Skip to main content

Pilgrimsvandra för klimatet – Pilgrim’s Walk for Future

Uppdaterad:

Hur långt är du beredd att gå för en hållbar planet? Följ med på hela eller delar av den stora internationella pilgrimsvandringen som går ända från pilgrimsstaden Vadstena till klimatmötet COP26 i Glasgow.  En enad motståndsrörelse och samtidigt en inre pilgrimsresa där vi hinner tänka och reflektera över våra egna liv. En livsviktig vandring fylld av både allvar och hopp!

Pilgrim’s Walk for Future är en del av en bred rörelse där kyrkorna är förenade och står sida vid sida med representanter för andra religioner och med miljö- och fredsorganisationer runt om i Europa. Tillsammans manifesterar vi vår beredskap att kämpa för jordens framtid. Hoppet är inte ute men det är bråttom. Det är mycket vi kan rädda om vi agerar nu. Därför vandrar vi – och är beredda att gå långt. Vi hoppas att du vill vandra med oss mot en gemensam hållbar framtid.

Pilgrim’s Walk for Future startar den 18 juli vid klosterkyrkan i Vadstena och beräknas vara framme i Glasgow lagom till klimattoppmötet COP26 i början av november 2021.

 

Studieförbundet Bilda är en del av Pilgrim’s Walk for Future.

Vill du veta mer? Vill du arrangera en pilgrimsvandring på din ort? Kontakta oss så hjälper vi dig att komma igång!

Karta över Pilgrim's walk for future
Översikt av sträckan

Läs mer

Walkforfuture.se

Vill du veta mer om Pilgrim's Walk for Future eller få hjälp att skapa en personlig färdplan och sätta dig själv i rörelse mot ett mer hållbart liv?

Läs mer på walkforfuture.se

Inspiration och tips för att ordna egen vandring

För inspiration kan du lyssna till ett avsnitt ur Brobyggepodden. Vill du vara med och anordna en pilgrimsvandring där du bor? Här finner du en mycket enkel modell att utgå från.

Läs mer och lyssna på Brobygge.se