Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

Operation Brevvän

Uppdaterad:

Över 600 barn från 12 olika skolor i Linköping skriver brev till äldre. Breven kommer som en överraskning till de som bor på äldreboenden.

Operation Brevvän

Operation Brevvän är ett initiativ av Bilda Sydöst i samarbete med socialstyrelsen för att minska ensamheten bland äldre. Barn som går i skolan mellan årskurs två och årskurs fem skriver brev till äldre. Breven kommer levereras som en julklapp. En förfrågan skickades till alla skolor i Linköping. Tolv skolor nappade och flera skolor har sagt att de vill fortsätta till våren.

– Jag hade hoppats på 100 barn, men det är runt 650 barn som skrivit brev i hela Linköping! Nu har jag 1-2 dagars jultomtande framför mig denna veckan med att dela ut breven på våra äldreboenden, berättar Alexandra Ekelöf, projektledare för Operation Brevvän.

 

Alexandra fortsätter

– Det har varit en sån positiv respons till det här projektet och ungefär 200 barn har anmält intresse att fortsätta vara brevvänner med våra äldre till våren. Det här blir en positiv upplevelse både för de äldre och för barnen där möten och utbyten skapas genom det skrivna ordet.

 

Kultur och hälsa

I vårt arbete med kultur och hälsa vill vi bidra till att skapa livskvalitet inom äldrevård och på institutioner. En verksamhet som skapar positiva känslor i kroppen; känslor som kan finnas kvar långt efter minnet av upplevelsen. Med olika redskap som sång och musik, sittande dans, olika minnesväckande material, samt böcker och filmer och nu också brev, hjälper vi till att skapa möten, samtal och upplevelser.