Skip to main content

Musikteater – Om du inte fanns

Uppdaterad:

En nyskriven musikteater som är en fristående fortsättning på publiksuccén "Vänta inte". Fortsättningen går mycket bra att se även om du inte har sett den första föreställningen. Manus är baserat på innehållet i ett 30-tal av Lill-Babs låtar som vävs ihop till en handling.

Handlingen utspelar sig i nutid på det anrika Järvsö Pensionat där ägare Helmer sedan ett år tillbaka blivit sambo med Helga och hennes tvillingdöttrar. Nya gäster kommer in på pensionatet och en del ställer till det mer än någonsin. Att pensionatet har haft Antikrundan på besök och värderat en tavla till fem miljoner gör det än mer intressant för vissa gäster. Besökare från storstaden möter ortsbefolkningen. Olika åsikter om hur livet ska levas krockar med varandra. Missförstånd och svartsjuka. Precis som alltid när människor möts uppstår känslor som kärlek, sorg, svek, svartsjuka, medkänsla, misstänksamhet och vänskap. För en del tar livet en ny vändning.

Med livemusik, teater, dans och sång har vi förhoppningen att bjuda på en föreställning som får dig att skratta, känna igen dig, tänka efter och njuta av stämningsfull Lill-Babsmusik.

Med vår varmaste omtanke om Barbro ”Lill-Babs” Svensson vill vi genom att använda hennes låtar hylla henne som den oförglömliga artist, Jarsebo och människa hon var.

Biljetter köps på Kulturbiljetter

Ett samarbete mellan Studieförbundet Bilda, Lill-Babs Museum, Stenegård, Destination Järvsö och STIM.