Skip to main content

Moder Jord – för god att kolsyra. Klimatshow med Staffan Lindberg

Uppdaterad:

I höst arrangerar Bilda Svealand och Café Mosaic tre arrangemang i Västerås för att uppmärksamma klimatet. Först ut blir det en musikalisk ståuppföreläsning om klimat, hållbarhet och konsumtion av och med musikern och karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg.

Den här showen vänder sig till dig som undrar varför den globala uppvärmningen accelererar fast vi sopsorterar och vad vi borde hitta på nu. Musikern och karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg, blev redan 2007 koldioxidbantare. I samarbete med forskare inom konsumtion, transport, klimat och jordbruk undersökte Staffan om man kan bli hållbar bara man skärper sig.

Allt blev skildrat i SVT:s ”Vädrets makter” och senare i boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – en koldioxidbantares bekännelser”.

”Staffan Lindberg har gjort världen en tjänst med sin bok” skrev Upsala Nya Tidning.

Till slut blev han med lite kreativt trixande en minusutsläppare av växthusgaser, det vill säga en som samlar in mer än han släpper ut. Det vi alla måste göra på planeten jorden om vi ska vi få en rimlig framtid. Och inte bara det. Det ska gå fort!

Sedan dess reser han riket runt (ja utom under pandemin) med sin folkbildande klimatshow som nu givits flera hundra gånger och ämnar fortsätta tills vi tillsammans städat atmosfären. Så lär er allt om klimatavtal, koldioxidbudgetar, klimatsmart inåtsång, närdödad mat och att supa utan finlandsbåt. Allt för att vi ska lämna lite planet kvar till barnen. Denna musikaliska ståuppföreläsning ges överallt där det finns en scen, en publik och ett överskott av växthusgaser.

Plats: Café Mosaic Västerås
Datum och tid: 21 september kl 19.00

Pris 150 kronor. Biljetter köps på Tickster. Länk kommer.

Köp biljett här: