Skip to main content

Kulturkompis Knivsta

Uppdaterad:

Kulturkompis förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter genom gemensamma kulturupplevelser, allt från bio och konserter till teater och utställningar, helt gratis.

Nu startar vi äntligen upp Kulturkompis i Knivsta. Till Kulturkompis söker vi både dig som vill träna din svenska och du som är etablerad i landet och staden och vill möta nya Knivstabor.

Så här funkar Kulturkompis

När du anmäler dig som Kulturkompis matchar vi dig med en av våra grupper. Tillsammans ses ni sedan minst tre gånger och upplever kultur tillsammans och samtalar om vad ni upplevt med mera, kanske över en fika. Gruppen väljer själva vad ni vill göra och när ni vill göra det. Bilda och gruppens ledare planerar och etablerar samarbeten med arrangörer och aktiviteter.

Kulturkompis blir både en anledning att träna språk, lära känna varandra och ett sätt att ta del av kultur gemensamt i en grupp.

Eftersom en grupp inom Kulturkompis behöver ha en bra balans mellan etablerade och nya svenskar så kan det eventuellt ta tid för dig att få plats i en grupp. Men tveka inte att anmäla dig om det verkar roligt!

Biljetter

Biljetterna får ni gratis av kulturarrangörer, museer, teatrar, biografer med flera, som stöttar Kulturkompis. I Knivsta samarbetar vi med bland annat CIK (Knivsta kommun) och Gredelbykyrkan.

Anmäl dig

Tycker du det verkar kul? Anmäl dig här så kontaktar vi dig när du fått plats i en grupp.