Skip to main content

Gefle Metal Festival

Uppdaterad:

Sedan starten av Gefle Metal Festival 2016 har Bilda tillsammans med Vuxenskolan, Studiefrämjandet och Medborgarskolan samverkat för att ge oetablerade band inom extrem metal en chans att spela på hårdrocksfestivalen Gefle Metal Festival, Sveriges kanske största festival för genren. Sommaren 2022 medverkar fyra av Bildas band.

Datum

14-16 juli 2022

Plats

Området Gasklockorna i Gävle.

GAS STAGE är skådeplatsen för de band som via ett studieförbund får chansen spela på festivalen. Genom samarbetet mellan fyra studieförbund och festivalen får totalt sexton akter chansen att se och lära sig hur det är att spela på ett större arrangemang av internationellt mått. Utöver möjligheten att nå ny publik och en grymt rolig spelning är det också erfarenhet av hur det ser ut i vardagen för de band och artister som lever på sitt musicerande.

Gefle Metal Festival bjuder på musik från tre scener varav två finns utomhus och en i Stora Gasklockan.

Festivalen ligger ett stenkast från Gävle centrum med närhet till hotell, vandrarhem, butiker samt tåg och buss. På gångavstånd från festivalområdet finns camping för både tält och husvagnar.

 

Klara band 2022

De band som är uttagna att spela i år var klara redan till 2020 års festival. På grund av pandemin och restriktioner till följd av den har festivalen skjutits upp ett år i taget och kommer först nu 2022 att bli av.

De band som tålmodigt väntat är:

  • Carry the torch (Kalmar),
  • Maura (Sandviken),
  • Liktal (Gotland)
  • Ravened, som ersätter Odjuhr (Gävle/Sveg).

Dessa band får chansen att beträda Gasklockans scen under festivaldagarna i juli.

Spela på Gefle Metal Festival 2023

Vill ditt band ha chansen att spela på 2023 års upplaga av festivalen? Håll då koll här och följ oss på sociala medier för att se när anmälan öppnar. Information kommer någon gång under hösten.

Karta