Skip to main content

Funkiskulturverkstad

Uppdaterad:

Vi gör en satsning tillsammans med Örebro kommun på dig som är ung vuxen och har en funktionsnedsättning. Vi vet att behovet är stort och att intresset för dans och musik finns i Örebro.

Här får du sjunga i kör, dansa, skriva musik och hänga med sköna ledare och deltagare.

Vi finns i Bildas lokaler på Klostergatan 34 i Örebro.

Charlotte Ollward är verksamhetsansvarig för Funkiskulturverkstad. Hon har mångårig erfarenhet av att jobba med kultur tillsammans med personer som har en funktionsvariation. Hon har bland annat genom Örebro kommun producerat Funkismellon, grundat och producerat Funkissommarfestival, Funkissommarstream och FunkisJulstream.

Lena Jurland är projektledare och arbetar med att utveckla funkisverksamheten.

Tobias Lundgren är verksamhetsutvecklare och arbetar bland annat i låtskrivarverkstan.

I samarbete mellan Bilda och Örebro kommun startar Charlotte upp studiecirklar med inriktning på kultur för personer som har en funktionsnedsättning.

Välkommen att vara med!

Genom projektet finns föreställningen Funk Is Up – En unik musikföreställning av och med personer med funktionsnedsättningar. Den hade premiär i december 2023 och sattes även upp den 3 april 2024 i Immanuelskyrkan i Örebro. Det finns möjlighet till samarbete om din organisation eller ditt företag vill anlita Funk Is Up för uppträdanden, föreläsningar med mera. 

Funk Is Up-föreställningen är mer än bara en show; den är en resa genom livets mångfald, där unika berättelser och rytmer förenas på scenen. ”Funk Is Up” är en färgsprakande föreställning som ger röst åt personer med funktionsnedsättningar och öppnar dörren till deras fantastiska världar.

Vad kan du förvänta dig?

 • Känslor: Berörande livshistorier om att övervinna hinder och om att omfamna det som gör oss speciella.
 • Musik: Egenkomponerade låtar som tar dig med på en emotionell berg- och dalbana.
 • Dans: Energifyllda dansnummer som sprider glädje och livsglöd.
 • Livsglädje: En föreställning full av liv och leenden

Vill du sätta upp Funk Is Up, anlita oss som föreläsare eller kanske spela två, tre låtar under ett evenemang? Läs mer under Artistförmedling nedan eller hör av dig till Lena Jurland så sätter vi ihop något som passar just er. Alla inkomster går direkt tillbaka till funkisverksamheten. Du kan anlita artisterna via en artistförmedling som ligger utanför Studieförbundet Bildas verksamhet.

Charlotte har även grundat gruppen FunkisBro som i augusti släppte en egenskriven låt tillsammans med artisten Boris René.

Coverkören för Funkis
 • Studiecirkel, kurs och evenemang

Coverkören för Funkis

Nu är det dags att ta chansen att sjunga covers i vår nystartade Coverkör! Tillsammans med Lena Jurland och Johan Borehed gör vi denna satsning i Bildas funk...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
  Kommande
 • Tillfällen
  Torsdag 15:30 - 16:30
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer