Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

Carina möter

Uppdaterad:

En digital samtalsserie med människor som vi kan lära oss något av. Inbjudna gäster berättar om sina liv och erfarenheter. Samtalen handlar om psykisk ohälsa, goda livsstrategier och ofrivillig ensamhet.

Välkommen till samtalsserien ”Carina möter” som handlar om människor som vi kan lära oss något av. De digitala samtalen handlar om viktiga livserfarenheter, psykisk ohälsa och goda livsstrategier. Samtalen leds av Carina Söderlund som jobbar på Studieförbundet Bilda i Sundsvall och hon bjuder in en ny gäst till varje möte. Inom kort kommer vi arrangera fler samtal med möjlighet att delta i.

 

 

Alla tidigare avsnitt

Carina möter | David Vallanger

Hör David berätta om sina djupa sår efter mobbning och droganvändande. Han försökte hitta sin plats i livet och villle känna sig normal. Från 2020-12-10.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Åsa Karlström

Möt Åsa Karlström, en av Sveriges mest prisade låtskrivare inom dansbandsvärlden. Hon jobbar också inom äldrevården och som volontär för behövande familjer. Från 2020-11-19

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Cajsa Tengblad

Samtalet kom att handla om hur blir man stark nog att parera idealen i en tid av jämförelsesjuka, sociala medier,  ”snyggfilter” och skönhetsingrepp? Från 2020-10-20.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Janne Heffler

Janne har skrivit en bok om hur en serie traumatiska händelser ledde till att han begick ett brott som ett sista rop på hjälp. Från 2020-09-23.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Megane Datse

Megane pratar om ung psykisk ohälsa med egna erfarenheter. Från 11 februari 2021.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Lars Forslöf

Lars blev Europamästare i korrespondensschack 2014 och har varit med att arrangera Sveriges största killmässa. 30 års erfarenhet av att jobba med ungdomar på fritidsgård och har bott i kollektiv i över 10 år. All denna erfarenhet har gjort att han funderat mycket över det liv vi idag lever och hur individualismen och jämställdheten slår.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Ulrica Stigberg

Denna gång får vi möta Ulrica Stigberg i ett samtal om att vara människa på nätet. Ulrica har skrivit böcker om hur barn och unga påverkas av dagens lättillgängliga nätpornografi. Hon har också skrivit en bok där hon själv berättar om hur hon tidigare var arbetsnarkoman och sen tvingades släppa taget om sin duktighet.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Magnus Karlsson

Magnus är ofta ute och föreläser om sin långa vandring tillbaka efter sin stroke som förändrade allt 2010. Från krögare och fyrabarnsfar till ett totalt mörker. Skilsmässa, försök att passa in. Tillbaka till ett liv, ett annorlunda liv men ett bra liv. Ständigt nya utmaningar och nu med en ny kärlek i livet. Detta blir ett samtal som får oss att tänka på vad vi har och hur snabbt allt kan förändras.

Se samtalet på Facebook

Carina möter | Nasradin Mohammed - specialavsnitt

Ett specialavsnitt med Carina möter i samarbete med Kulturkompis i Gävleborg. Ni får lyssna till Nasradin Mohammeds berättelse. Om hans upplevelse av att möta Sverige för första gången. Hur det är att bryta upp från sina rötter, ta till sig nya traditioner. Att försöka förstå och omfamna en helt annan sorts kultur.

Se samtalet på Facebook

Kontaktpersoner

Bilda Mitt