Skip to main content

Brittas vardagsrum

Uppdaterad:

Brittas vardagsrum är en podcast där Britta Hermansson samtalar med olika inbjudna gäster om ”livet under ytan”.

Bland gästerna i Brittas vardagsrum hittills kan nämnas Klara Zimmergren, Fredrik Wikingsson, Anna Mannheimer, Kakan Hermansson och Martin Schibbye. En del av dessa samtal har spelats in inför publik.Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan, föreläsare och van samtalsledare. Hon är också författare till flera böcker. 2014 ledde hon tillsammans med Robert Eriksson de traditionsenliga partiledarutfrågningar i Vårgårda.

Såhär skrev tidningen Dagen när den tipsade om Brittas vardagsrum som något att hålla koll på i den digitala världen:

”Det är generöst och hemtrevligt, men utan att bli inställsamt. Ganska ofta hettar också samtalet till och får en existentiell karaktär, där man mitt i intervjusituationen kan höra Brittas lyhördhet från ett långt yrkesliv som pastor.”

Såhär skriver Poddcentralen om Brittas vardagsrum:

”Man gillar Brittas harmoniska och humoristiska ton som verkar sänka garden på gästerna vilket gör att samtalen till äkta vilket i sin tur skapar känslan av att man sitter med vid Brittas vardagsrumsbord snarare än att lyssnar på någon självmedveten intervjupodcast.”

Det som förenar podden – som funnits sedan 2015 och nått över 43 000 lyssnare – och Bilda är en nyfikenhet på människor och ett starkt engagemang för möten, samtal och existentiella frågor. Bilda har sedan tidigare ett långt samarbete med Britta Hermansson kring olika typer av arrangemang och samtal. Vårt samarbete har nu också tagit steget in i poddvärlden.

Lyssna på Brittas vardagsrum här nedanför eller där du brukar lyssna på poddar!

Sedan 2017 produceras Brittas vardagsrum i samarbete med Bilda.