Skip to main content

Resan

Uppdaterad:

Resan är en låt som passar för att sjungas på begravningsgudstjänst, vid avsked av någon som tror att himlen är målet för Resan. Noter och ljudfil kan ni ladda ner gratis här och får använda fritt.

Kompositören Anders Soldh berättar om hur låten resan kom till.

– En av våra församlingsmedlemmar hade fått komma hem till Herren och skulle begravas. Nu förhåller det sig så den avlidna var mor till tre av medlemmarna och mormor till två av medlemmarna i min ensemble så det var ju någon som stod mig ganska nära. Jag vet inte varifrån jag fick idén till att skriva sången men det var som att något (någon) pockade på. Eftersom vi i tron har hoppet om att få komma hem till Herren efter den ”världsliga” döden så ville jag skriva om vägen till himlen, därav namnet ”Resan”. Jag försökte då se i mitt inre hur den resan skulle se ut och även hur mottagandet skulle vara när man en gång kommer fram.

 

Om kompositören

Anders Soldh är kompositör och arrangör som jobbat på professionell nivå i över 30 år. Han är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och på Dick Grove School of Music i Los Angeles. Han har bott 13 år i Frankrike men bor sedan 2004 åter i Sverige och har som arrangör skrivit för bland annat Malmö Symfoniorkester, Kungliga Filharmoniska Orkestern, Kammarorkestern i Örebro, Gävle symfoniorkester och DalaSinfoniettan. Han har även medverkat på skivor med Niklas Andersson och Divine.
Anders Soldh leder även den kristna musikgruppen Anders Soldhs Ensemble.