Skip to main content

Liten guide till folkbildning

Uppdaterad:

Varje år träffas miljontals människor i Sverige för att dela med sig av kunskaper, utbyta synpunkter och diskutera åsikter. Formen kan vara en kurs, en studiecirkel eller en kulturaktivitet men effekten är alltid densamma: när möten skapas uppstår nya idéer och nya insikter. Ett slags korsbefruktning som inte bara utvecklar de personer som deltar, utan hela samhället.

Folkbildningen har en lång tradition. I över hundra år har människor i Sverige frivilligt samlats för att på egna villkor tillsammans studera, ta del av föreläsningar, delta i kulturprojekt med mera.

I broschyren ”Liten guide till folkbildning” kan du läsa mer om folkbildning, varför det finns studieförbund, hur en studiecirkel fungerar och mycket mer.

Fler material och metoder

Tro och TV-serier
  • Material och metoder

Tro och TV-serier

Materialet är tänkt att bygga en bro mellan något du och andra redan gör, serietittande, och den kristna tron. Genom att titta, ställa frågor och lyssna på v...

Ungas utsatthet på nätet
  • Material och metoder

Ungas utsatthet på nätet

I samarbete med journalisten och författaren Caroline Engvall har vi tagit fram samtalsmaterialet Ungas utsatthet på nätet – att våga fråga och orka lyssna. ...