Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

En man mitt i livet

Uppdaterad:

Hamnar du ofta i prat om jobb, sportresultat, fordon, företagande och bygge - bara för att du är man? Känner du ibland att du vill prata om andra saker, lite mer på djupet?

Det är varken lätt eller okomplicerat att leva upp till mansidealen och de olika mansrollerna idag. Många män upplever att det är svårt att sätta ord på sina upplevelser och svårigheter att hitta sammanhang där det känns naturligt att prata om känslor och tankar.

Att just dela känslor och tankar, att möta andras erfarenheter och lära av varandra är berikande och nyttigt för alla. I synnerhet för målgruppen medelålders män. I den här gruppen pratar vi om altanbyggen och sport men också om allt det andra i livet. Glädjeämnen, familjelivet, relationer – både det lätta och det svåra. Det kan handla om papparollen, vardagen, drömmarna, det som gått fel och saker man ångrar.

Nu startar vi studiecirklar där du kan prata om allt detta i en mindre grupp utifrån ett material med övningar och teman.

Längre ner på denna sida ser du aktuella studiecirklar på olika orter där du kan anmäla dig!

 

Upplägg

Åtta killar, inklusive en cirkelledare träffas fem gånger på en plats som passar er och där det känns okej att prata. Ni kan också vara färre än åtta i gruppen. Studiecirkeln passar dig som är mellan 30-55 år.

Materialet En man mitt i livet är tänkt som hjälp för er att samtala i en mindre grupp. Ni kanske är ett kompisgäng, en hemgrupp, några kollegor eller liknande. Ni träffas och pratar om vad det är att vara En man mitt i livet. Vilka fördelar, nackdelar, utmaningar, glädjeämnen eller sorger för det med sig? Materialet som ni ni utgår ifrån innehåller olika teman och övningar och gruppen kan själv välja vad som passar. Vissa frågeställningar passar bättre i en kyrklig kontext, medan många är av mer allmän karaktär.

Bli studiecirkelledare på din ort

Vill du också bli cirkelledare på din ort för En man mitt i livet? Kontakta oss! Startar du en studiecirkel hos oss ingår ett ledarhäfte och fem deltagarhäften i ett grundpaket.

Köpa materialet

Vill du använda materialet utan att ha det som studiecirkel hos Bilda kan du köpa grundpaketet för 500 kr plus frakt.

Just nu kan du anmäla dig till dessa studiecirklar.

En man mitt i livet

Just nu har vi inga aktuella studiecirklar planerade.