Skip to main content

En man mitt i livet

Uppdaterad:

Är du man och känner att du har svårt att sätta ord på det du upplever? Är det svårt att hitta ett sammanhang där det känns naturligt att prata om känslor och tankar?

Att dela känslor och tankar, att möta andras erfarenheter och lära av varandra är berikande och nyttigt för alla. I synnerhet för målgruppen medelålders män, som ofta har svårt att sätta ord på det man upplever och det kan vara svårt att hitta sammanhang där det sker naturligt.

Nu startar vi en studiecirkel där du kan samtala i en mindre grupp utifrån ett material med övningar och teman.

Längre ner på denna sida ser du aktuella studiecirklar på olika orter där du kan anmäla dig!

 

Upplägg

Åtta killar, inklusive en cirkelledare träffas fem gånger på en plats som passar er och där det känns okej att prata. Ni kan också vara färre än åtta i gruppen. Studiecirkeln passar dig som är mellan 30-55 år.

Materialet En man mitt i livet är tänkt som hjälp för er att samtala i en mindre grupp. Ni kanske är ett kompisgäng, en hemgrupp, några kollegor eller liknande. Ni träffas och pratar om vad det är att vara En man mitt i livet. Vilka fördelar, nackdelar, utmaningar, glädjeämnen eller sorger för det med sig? Materialet som ni ni utgår ifrån innehåller olika teman och övningar och gruppen kan själv välja vad som passar. Vissa frågeställningar passar bättre i en kyrklig kontext, medan många är av mer allmän karaktär.

Bli studiecirkelledare på din ort

Vill du också bli cirkelledare på din ort för En man mitt i livet? Kontakta oss! Det finns möjlighet för ett litet arvode om du vill bli ledare och starta en studiecirkel. Startar du en studiecirkel hos oss ingår ett ledarhäfte och fem deltagarhäften i ett grundpaket.

Köpa materialet

Vill du använda materialet utan att ha det som studiecirkel hos Bilda kan du köpa grundpaketet för 500 kr plus frakt.

Just nu kan du anmäla dig till dessa studiecirklar.

En man mitt i livet

En man mitt i livet – FULLSATT
 • Studiecirkel, kurs och evenemang

En man mitt i livet – FULLSATT

Vilka fördelar, nackdelar, utmaningar, glädjeämnen eller sorger för det med sig att vara en man mitt i livet?

 • Plats
  Sundsvall, Sundsvalls kommun
 • Datum
  Pågående
 • Tillfällen
  Tisdag, Onsdag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer