Skip to main content

Bowdown Dance Academy, Malmö

Uppdaterad:

På dansskolan Bowdown Dance Academy vill Benjamin Anderberg tillsammans med medgrundarna Janet och Julie Chikane tillgängliggöra dans och gemenskap för Malmös ungdomar.

”Vi är ingen vanlig dansskola. Bowdown är mer ett extra hem där alla kan känna sig välkomna. Vi kallar oss La Familia och det är det vi är, en liten familj som har hållit ihop i alla år.”

Idén grundade sig i att alla oavsett ekonomisk bakgrund och storlek på familj ska ha råd att gå på dansskola. De ville få med sig ungdomarna från gatan, plocka in dem i en gemenskap och stärka dem som individer. Skolan är en del av Mötesplats Hela Malmö och finns i stadsdelen Nydala i Malmö och samarbetar sedan 2021 med Bilda. På Bowdown får eleverna möjlighet att uttrycka sina känslor genom dans. Förutom trions mentorskap bidrar Benjamin, Janet och Julie med sitt engagemang, värme och familjekänslan som de tycker är så viktigt.

Dansstilar

  • Dancehall – Dancehall är en genre av Jamaicansk populärmusik som började på sent 70-tal.
  • Afrofusion – Kursen är en kombination av stilar som Dancehall, Soca, och Afro beat.
  • Queenstyle – Queenstyle är en dansstil inom dancehall som ursprungligen kommer från Jamaica.
  • Heels foundation – En väldigt feminin dansklass med mycket fart.
  • Movement for kidz – På movement for kidz med Janet lär sig deltagarna koreografier inom olika stilar. Bl.a. hiphop, dancehall och afro fusion.
  • Movement for kidz junior – På movement for kidz junior skapar vi en trygg miljö för ditt barn som är nyfiken på dans, motorik, samt lära känna andra barn som har samma intresse.
    Små koreografier, rörelser och samspel är det vi fokuserar på under klassens gång.Du anmäler dig till terminens dansklasser på Bowdowns hemsida 
    Längre ner på denna sida hittar du information och anmälan till fristående klasser och prova-på tillfällen

 

Kommande arrangemang