Skip to main content
Urban kultur

Urban kultur

Hiphop är en ständigt aktuell genre och många människor känner en stark dragningskraft till hiphop eftersom de kan identifiera sig med den och känna ett större sammanhang.

Vi pratar i Bilda om KASAM – känsla av sammanhang, som är viktigt för den psykosociala aspekten, men som också ger mer motivation och empowerment till individen. Det som också gör hiphop bra är att man skall vara originell, inte som alla andra, vilket gör att det är okej att sticka ut. Hiphopen ser förbi etnicitet, religion, bakgrund som annars kan vara ett hinder.

Chypermetodiken

Ibland använder vi oss av en metod som är unik för hiphopkulturen, Chypermetodiken. Den förklaras enklast med ett samtal mellan 3 eller flera personer där man reflekterar och lägger till saker till samtalet. Tex några rappare står i en cirkel och utbyter erfarenheter men också improviserar i stunden (freestylen). Det är detta som gör hiphopen så folkbildningsvänlig.

Studiecirklar, kurser och evenemang

Aktuellt inom urban kultur

Unika lokaler för er

Vi har lokaler där ni kan utöva er verksamhet. Utrustade, tillgängliga och anpassade för era behov.

Inga lokaler hittades.

Projekt och initiativ

Några exempel på verksamhet, ofta skapat tillsammans med andra

Vill du veta mer? Hör av dig!

Vi har varit med själva! Vi har alla egna erfarenheter inom ämnet, vilket underlättar när vi samarbetar. Det är bara att höra av dig om du undrar något.

Noomi Ax

Noomi Ax

Verksamhetsutvecklare kultur, rock och pop Jönköping, Nässjö, Eksjö, Vetlanda, Sävsjö
Inga personer hittades.