Skip to main content

Nya möjligheter för band

Uppdaterad:

Viral är ett hårdrocksband som repar i Bildas rephus Bullerbyn i Linköping. När de själva beskriver vilken genre de spelar blir det New wave of British heavy metal (Iron Maiden, Judas Priest) med kärlek!

De har precis släppt en skiva och de älskar Bilda! Albin Forsell är sångare i bandet och han beskriver hur coronapandemin har påverkat bandet och deras sätt att jobba.

— Ja, pandemin har ju såklart påverkat oss. Det är tråkigt att inte kunna träffas i replokalen och skriva musik, men man får ju göra det bästa av det. Vi har ställt om och nu sitter alla hemifrån med våra datorer och jobbar med låtidéer och skickar dom till varandra och samtalar kring idéer till nya låtar. Vi är mer aktiva nu när vi har hittat ett sätt att träffas digitalt än vad vi var innan, så det är en positiv effekt som blivit! Så vi pratas vid nästan varje dag kring vår musik. Det är helt fantastiskt.

Vi är mer aktiva nu när vi har
hittat ett sätt att träffas digitalt.

Johan Rapp är verksamhetsutvecklare och har kontinuerlig kontakt med banden som repar i rephuset Bullerbyn i Linköping och hårdrocksbandet Viral är inget undantag.

— Bilda har alltid hjälpt oss även innan pandemin, fortsätter Albin. Vi har varit med i Bilda i över fem år nu och vi älskar vår replokal på Bullerbyn! Och Johan har ju tagit sig tiden att sitta med oss i samtal och coacha oss framåt för att bli mer effektiva i vad vi vill och hjälpt oss hitta den nivå som passar alla i gruppen. Vi älskar Bilda helt enkelt och vi älskar Johan!

Under pandemin har Viral arbetat med och släppt en skiva. Men går det att släppa musik mitt under en pandemi? Albin ler med hela ansiktet och säger:

— Det har varit helt fantastisk! Vi har fått sån bra respons från massa olika hörn i världen bland annat Grekland, Japan och massa andra ställen! Vi är så glada att få kunna sprida vår kärlek som vi har till varandra i gruppen och till vår musik och få nå ut till så många! Och det är flera länder som hört av sig och vill börja sälja vår musik hos sig så det känns jättekul! Vi står inför helt nya utmaningar nu och det känns jättespännande!