Skip to main content

Från första ordet på svenska till ett riktigt jobb i Sverige

Uppdaterad:

Efter studiecirkeln solklar kunde Mikael Mukatara få arbete som solpanelsmontör i det sociala företaget Empower by Bilda, EBB.

Bilda jobbar för att stärka människors möjligheter på arbetsmarknaden genom olika studiecirklar. Under 2022 fanns två koncept: Städklar och Solklar, som numera har döpts om till Städstart och Solstart. Det är yrkesförberedande studiecirklar och Bilda har genom Solklar redan folkbildat 113 personer för arbetsliv i Sverige.

Mikael kom som kvotflykting till Gårdshuset sommaren 2021. Han är korttidsutbildad och har gått igenom trauma. Mikael var motiverad och fick chans att jobba med Gröna sommarjobb och gick sedan studiecirkeln Solklar januari 2022. Därefter blev han anställd i Empower by Bilda.

»Ni på Bilda är min familj!«

Mikael Mukatara

Idag jobbar han som solpanelsmontör på ett företag i Linköping. Mikael utstrålar stolthet och tacksamhet över den chans till arbete som vi på Bilda Gårdshuset erbjudit honom. Genom folkbildningen bildas och utbildas personer, som tidigare stått långt ifrån arbetsmarknaden.

 

Läs mer

Jobbstart

Genom arbetsförberedande studiecirklar vill Studieförbundet Bilda öka möjligheterna till arbete eller fortsatta studier för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Jobbstart