Skip to main content

Kurs i pilflätning i samband med Korgstämman, Järvsö

Uppdaterad:

Västra Hälsinglands Slöjdförening hälsar välkommen till en härlig kurs i korghantverket Pilflätning. Ledare är Solveig Langballe från Danmark. Kursen är inledningen på Korgstämman som anordnats i många år på Stenegård i Järvsö.

På kursen kommer du att lära dig grunderna i pilflätning av korgar, sedan fortsätter du därifrån. Solveig har 30 års erfarenhet av att lära ut pilflätning, hon har även haft kurs i anslutning till Korgstämman tidigare. Solveig brinner för att inspirera deltagarna att vara kreativa i korgflätningen, det går att variera korgarna med färg på pilen, olika flätningar, form och storlek och olika typer av ”handtag”. Det är bara att släppa loss.

Lokal: Stenegårds loge

Avgift: 2200 kr medlem 2500 kr icke medlem. Du får ett mail med inbetalningsuppgifter från slöjdföreningen där det står hur du betalar in avgiften. 

Bli medlem: 150 kr/år. Enkelt att göra på hemslojden.org, välj Västra Hälsinglands Slöjdförening som lokalförening.

Sista anmälningsdag: 14 juni

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Så väl nya som erfarna pilflätare är välkomna. 

Material: Finns att köpa på plats, ingår ej i kursavgiften. Kostnad ca 500 – 700 kr.

Kursspråk: Danska och tydligt kroppsspråk. Solveig är ofta i Sverige och är van vid att undervisa i korgmakeriets handgrepp för olika nationaliteter, det brukar fungera väldigt bra. 

 

Kursen anordnas av Västra Hälsinglands Slöjdförening i samverkan med Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Stenegård
Stenegård 8
82754 JÄRVSÖ

Mer inom Hantverk