Skip to main content

TYPISKT ROMSKA! ARLI!

Uppdaterad:

Te aven bahtale! Vill du lära dig mer om din romska historia, ditt romska språk och din romska identitet? Finns det skillnader i de romska språken/varianterna? Eller inte? Eller har allt samma ursprung från Norra Indien?

Om du är intresserad av att veta mer, och få lära dig mer bör du delta i denna studiecirkel! Då vi går tillbaka i historien och forskar om detta. Ser vart språket har vart, och vart språket är på väg. Finns det ett romskt riksspråk eller håller det på att skapas?

Vi tittar på UR.s Tv-serie ”Typiskt Romer” och efter det så har vi olika arbetsmetoder kopplat till seriens olika teman. 
Allt från historisk forskning, språk och identitet som tillhör din romska identitet går vi igenom, tillsammans. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för framtiden.

Denna kurs kommer att vara för ”Arli” romer, men alla som är intresserade av det romska språket är välkomna att delta! Kom och påverka du med!

Välkommen!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Åstorps bibliotek
Storgatan 28
26580 ÅSTORP

Mer inom Språk

Samtalssamiska Umesamiska – digital cirkel hösten 2024

Samtalssamiska Umesamiska – digital cirkel höst...

Bürest! Vill du återta ditt språk? En studiecirkel är en grupp som samlas och studerar något man gemensamt är intresserad av. I ert fall är det att bli bättr...

  • Distans
    Distans
  • Plats
    Bilda Digitalt
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 14:00 - 15:30
  • Tillfällen
    8 tillfällen
Läs mer
Samiskt språkkafé

Samiskt språkkafé

Fem tillfällen med fika och möjlighet att prata eller lyssna på samiska.

  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 17:30 - 19:00
Läs mer