Skip to main content

Djembekurs på globalen

Uppdaterad:

Djembe är ett traditionellt rytminstrument från Västafrika som vuxit i popularitet världen över under de senaste decennierna. Under våren erbjuder vi en terminskurs i traditionellt Västafrikanskt djembespel.

Under sex söndagar lär vi oss traditionella djemberytmer och rytmkombinationer under ledning av Younoussa Dabo och Laurel Wakeman. Kursen vänder sig särskilt till tidigare deltagare, men vi välkomnar också nya deltagare med öppna armar!

Younoussa är en mycket erfaren kulturbärare från Guinea i Västafrika. Under många år har han undervisat i rytmer, dans och sång och är en härlig och inspirerande pedagog. Han har stor erfarenhet av att arbeta med grupper oavsett tidigare erfarenhet och lotsar oss med van hand in i de suggestiva och energigivande afrikanska rytmernas värld.

Laurel Wakeman är samordnare för kursen och kommer att leda några träffar eller delar av träffar. Vi kommer då att repetera det Younoussa lärt ut.

Laurel har studerat och spelat djembe både i Sverige och Västafrika sedan 1980-talet och håller själv i l nybörjarkurser i djembespel, bland annat i Knivsta sedan flera år. Nivån kommer att anpassas efter gruppdeltagarna.

Kursen kostar 900 kr för sex tillfällen och börjar den 14 april kl 11:30-14.30 i Globalens butikslokal på Kungsängsgatan 20 i Uppsala.

För kursdeltagare som saknar egen djembe finns möjlighet att köpa en djembe, med 500 kr rabatt på ordinarie pris, alternativt hyra en djembe av oss under terminen, för 250 kr.

Start den 14 april kl 11:30-14.30 i Globalens butikslokal på Kungsängsgatan 20 i Uppsala.
Övriga datum är 5 söndagar i rad.
Kursavslut söndag 19 maj.
Samma tid gäller alla datum.

För att delta i kursen krävs medlemskap i Fair Trade föreningen Globalen, som i gengäld bjuder oss på kaffe eller te under samtliga kurstillfällena. Medlemsavgiften är 150 kr/år och berättigar dessutom till 10 % rabatt på allt hantverk i butiken!

Medlemskap i Globalen löses på plats, men deltagaravgiften på 900 kronor faktureras efter kursstart från Bilda.
Eventuell trumhyra betalas på plats.

Välkommen med din anmälan!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Fair Trade Shop Globalen
Kungsängsgatan 20
75322 UPPSALA

Mer inom Musik

Sångkurs med Sofia Sandén

Sångkurs med Sofia Sandén

Välkommen på sångkurs med Sofia Sandén! En kurs för dig som gillar att sjunga och som vill prova på olika inriktningar inom folksång både vad gäller repertoa...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag, Lördag 10:00 - 17:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
Barnkören Cantarellerna

Barnkören Cantarellerna

Var med i CANTARELLERNA, Barnkör från 5 år och uppåt.

 • Plats
  Nora, Nora kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 16:15 - 17:00
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer
Nyckelharpskurs med Cecilia Österholm under Stämmoveckan

Nyckelharpskurs med Cecilia Österholm under Stä...

Cecilia Österholm är nyckelharpist och kompositör. Uppväxt i Östhammar i norduppland i nyckelharpeland har hon en stadig grund i den uppländska folkmusiken.

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Tisdag 09:30 - 17:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer