Skip to main content

Djembekurs på globalen

Uppdaterad:

Djembe är ett traditionellt rytminstrument från Västafrika som vuxit i popularitet världen över under de senaste decennierna. Under våren erbjuder vi en terminskurs i traditionellt Västafrikanskt djembespel.

Under sex söndagar lär vi oss traditionella djemberytmer och rytmkombinationer under ledning av Younoussa Dabo och Laurel Wakeman. Kursen vänder sig särskilt till tidigare deltagare, men vi välkomnar också nya deltagare med öppna armar!

Younoussa är en mycket erfaren kulturbärare från Guinea i Västafrika. Under många år har han undervisat i rytmer, dans och sång och är en härlig och inspirerande pedagog. Han har stor erfarenhet av att arbeta med grupper oavsett tidigare erfarenhet och lotsar oss med van hand in i de suggestiva och energigivande afrikanska rytmernas värld.

Laurel Wakeman är samordnare för kursen och kommer att leda några träffar eller delar av träffar. Vi kommer då att repetera det Younoussa lärt ut.

Laurel har studerat och spelat djembe både i Sverige och Västafrika sedan 1980-talet och håller själv i l nybörjarkurser i djembespel, bland annat i Knivsta sedan flera år. Nivån kommer att anpassas efter gruppdeltagarna.

Kursen kostar 900 kr för sex tillfällen och börjar den 14 april kl 11:30-14.30 i Globalens butikslokal på Kungsängsgatan 20 i Uppsala.

För kursdeltagare som saknar egen djembe finns möjlighet att köpa en djembe, med 500 kr rabatt på ordinarie pris, alternativt hyra en djembe av oss under terminen, för 250 kr.

Start den 14 april kl 11:30-14.30 i Globalens butikslokal på Kungsängsgatan 20 i Uppsala.
Övriga datum är 5 söndagar i rad.
Kursavslut söndag 19 maj.
Samma tid gäller alla datum.

För att delta i kursen krävs medlemskap i Fair Trade föreningen Globalen, som i gengäld bjuder oss på kaffe eller te under samtliga kurstillfällena. Medlemsavgiften är 150 kr/år och berättigar dessutom till 10 % rabatt på allt hantverk i butiken!

Medlemskap i Globalen löses på plats, men deltagaravgiften på 900 kronor faktureras efter kursstart från Bilda.
Eventuell trumhyra betalas på plats.

Välkommen med din anmälan!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Fair Trade Shop Globalen
Kungsängsgatan 20
75322 UPPSALA

Mer inom Musik

Kurs i Viksta-Lasse-låtar med Erika Lindgren Liljenstolpe

Kurs i Viksta-Lasse-låtar med Erika Lindgren Li...

Uppvuxen i Vendel i norra Uppland har Erika Lindgren Liljenstolpe sina tidiga förebilder i Viksta-Lasse och Hjort-Anders, vilkas repertoarer hon främst lärt ...

  • Plats
    Rättvik, Rättviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag, Tisdag 09:30 - 17:00
  • Tillfällen
    2 tillfällen
Läs mer
Ensemblekurs med Roger Tallroth

Ensemblekurs med Roger Tallroth

Välkommen på en ensemblekurs med gitarristen Roger Tallroth. Kursen kommer att kretsa runt samspel och lyssning, samt harmonisering och stämspel. Men också m...

  • Plats
    Leksand, Leksands kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 10:00 - 17:00
  • Tillfällen
    2 tillfällen
Läs mer
Degebergastämman 2024: Låtverkstad med Karin Wallin

Degebergastämman 2024: Låtverkstad med Karin Wa...

På Degebergastämman arrangeras prova-på-kurser för några vanliga folkmusikinstrument. Dessa kurser riktar sig till dig som gärna skulle vilja spela något av ...

  • Plats
    Degeberga, Kristianstads kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:30 - 11:30
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer