Skip to main content

Fäbodens musik - folkmusikkonsert på Svedbovallen, Järvsö

Uppdaterad:

Vad passar väl bättre på en fäbodvall än vallmusik? Välkommen till en konsert där du får njuta av lockrop, kulning och horn som ekar mellan bergen och över tunet på Svedbovallen.

Två röster, Emma Härdelin och Johanna Bölja Hertzberg och två horn, Bernt Lindström och Engla Marander, sprider sig runt fäboden som får agera scen. Publiken sitter utomhus bland vallstugorna och får ta del av musik som har ljudit i skogarna genom århundraden när människor kommunicerade med varandra och sin kreatur över stora avstånd. Lockrop varvas med visor om livet på fäboden och melodier på pipa och horn.

Folksångerskorna  Johanna Bölja Hertzberg och Emma Härdelin är från Hälsingland respektive Jämtland och är båda väl etablerade på folkmusikscenen och hörs ofta tillsammans i bland annat bandet Breda gatan. Bernt Lindström är spelman från Lingbo i södra Hälsingland och har byggt och spelat på horn i snart 50 år och är flitigt anlitad som hornspelman. Engla Marander från Hudiksvall är spelman på fiol, trumpet och horn. 

Konserten görs utomhus bland fäbodstugorna och med djuren runt knuten. Ta med myggmedel och fällstol (några bänkar kommer att finnas). 

Biljetter bokas på https://nortic.se/

Konserten arrangeras av Svedbovallen, Stenegård och Studieförbundet Bilda.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik

Körworkshop med Stinas Visor

Körworkshop med Stinas Visor

Sjung folkvismusik med Stina Klintbom och Andreas Nordanstig

  • Plats
    Nödinge, Ale kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:00 - 11:30
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer
Balladdans- prova på

Balladdans- prova på

Gunnar Turesson har en gedigen erfarenhet inom balladdansens magiska värld, i vår håller han i tre kurstillfällen på Folkmusikens hus i Rättvik.

  • Plats
    Rättvik, Rättviks kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 18:00 - 19:45
  • Tillfällen
    3 tillfällen
Läs mer