Skip to main content
Regeringen skär ned studieförbundens statsanslag med 500 miljoner. Var tredje krona försvinner. Läs mer och agera nu

Att möta den som inte orkar leva

Uppdaterad:

Sjukhuskyrkan och studieförbundet Bilda inbjuder församlingsanställda och andra själavårdare till en fortbildningsdag med Ullakarin Nyberg.

Ullakarin Nyberg är psykiater och forskare inom suicidprevention. Hon har skrivit boken Konsten att rädda liv – om att förebygga självmord och hörs i poddar som INFERNO podcast och På liv och död. 2021 sommarpratade hon i P1. 

Ullakarin lyfter berättandets och det existentiella samtalets betydelse och har en förmåga att göra det riktigt svåra möjligt att prata om. Hon vill inspirera oss att våga möta människor som inte orkar leva och som har tankar på att avsluta sitt liv. 

Detta blir en dag då du kan få praktiska tips och verktyg i hantverket det är att samtala om livet när det är som svårast. 

Utöver föreläsning, workshop och samtal äter vi lunch tillsammans och det blir en kort information om Sjukhuskyrkans arbete i Jönköping. 

Kostnad: 300 kr, inkluderar kaffe/te och smörgås vid ankomst, samt lunch. Faktureras efter 31 januari. 

Sista anmälningsdag: 19 januari

Obs! Obligatoriska fält (*) i anmälningsformuläret måste fyllas i!  

Har du några frågor, kontakta: [email protected],  tel: 010-242 28 08

Sjukhuskyrkans logotyp

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Pingstkyrkan Jönköping (Västra torget)
Lagermansgatan 1
55318 JÖNKÖPING

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Själavårdskurs i Umeå

Själavårdskurs i Umeå

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer