Skip to main content

Ickevåldstorg - Tema: fredsbyggande rörelser i Israel och Palestina

Uppdaterad:

Välkommen till Ickevåldstorg, en återkommande mötesplats för aktivister och rörelse, för erfarenhets- och metodutbyte. Denna gång med särskilt fokus på fredsbyggande i Israel och Palestina och på samtal om hur vi kan bygga nätverk som ökar vår kapacitet att mobilisera för en mer rättvis, fredlig och hållbar värld.

Medverkande

 • Jonathan Ericsson Sjöman, Kursansvarig för utbildningen Fred Ickevåld och ledarskap vid Härnösands folkhögskola
 • Stella Lundén, Rådgivare Fred och ickevåld på Kristna Fredsrörelsen
 • Deltagare från utbildningen Fred Ickevåld och ledarskap vid Härnösands folkhögskola

Upplägg/Innehåll

 • Introduktion till projektet Kollektivt civilkurage och presentation av slutsatser från utvärdering av mötesplatsen Ickevåld 2022.
 • Gruppsamtal – vad tycker du om utvärderingen och vad vi ska göra nu? Vad önskar du av Ickevåldstorg, och ickevåldsnätverket? Vad är aktuellt i ditt engagemang och i din rörelse nu?
 • Mötet med ickevåldsrörelser i Israel och Palestina. Presentation.
 • Gruppsamtal

Ickevåldstorg är en mötesplats där vi skapar ny kontakter och bygger vårt nätverk. Där vi tar del av varandras erfarenheter och  strategier. Och där vi driver fram nya samarbeten och metoder.

Vi bygger vidare på allt som tidigare har gjort kopplat till mötesplatsen Ickevåld 202X, men vill ständigt bredda nätverket. Du är alltså mycket välkommen att delta även om du inte deltagit vid något tidigare arrangemang!

Anmälan

Senast 9 december.

Efter anmälan, tidigast tre dagar innan arrangemanget, kommer videomöteslänk skickas via epost.

Ange i noteringsfältet om vi kan göra något särskilt för att underlätta ditt deltagande!

 

Om nätverket och det aktuella utvecklingsprojektet

Detta arrangemang är en del i ickevåldsnätverkets återkommande mötesplatser för erfarenhets- och metodutbyte. Aktiviteterna ingår i projektet Kollektiv civilkurage, med stöd av Folkbildningsrådet.

Den årliga mötesplatsen Ickevåld 202X arrangeras av Studieförbundet Bilda, Kristna fredsrörelsen, Another Development Foundation och Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

Samarbetspartners (2022): Såhkie Umeå sameförening, Várdduo – Centrum för samisk forskning och Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet, Studiefrämjandet och Härnösands folkhögskola.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Demokrati och jämlikhet

Föräldraskap i Sverige

Föräldraskap i Sverige

Är du föräldrar med fler kulturer eller känner du någon som är? Då finns något här till er! Föräldraskap i Sverige kurs vänder sig till utrikesfödda föräldra...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Fredag 13:30 - 16:00
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer
DEMOKRATITÄVLING – SYDVÄST

DEMOKRATITÄVLING – SYDVÄST

TÄVLING - BLI ÅRETS DEMOKRATI AMBASSADÖR! Bilda Sydväst utlyser en tävling i demokratisatsning inför valet 2022. Du som huvudledare kan vinna tillsammans m...

 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 11:00 - 18:00
Läs mer