Skip to main content

Digitaljakten - Digital Delaktighet

Uppdaterad:

Vill du lära dig och upptäcka nyttan av att använda din smarta telefon eller surfplatta men har inte ännu kommit igång? Var med och lös mysteriet i Digitaljakten!

Vad är Digitaljakten?
Digitaljakten är ett sätt att erbjuda grupper en rolig lärupplevelse som skapar engagemang och en vilja att ta klivet in i den digitala världen. Storyn i Digitaljakten tar med deltagarna på ett spännande äventyr där de samarbetar och löser problem! Syftet är att skapa intresse för att ta nästa steg och bli digitalt delaktig i samhället.

Målgrupp
Alla de som vill öka nyttan av sin mobil/surfplatta. Denna utbildning är grundläggande och i första hand för nybörjare samt de som har tillgång till en mobiltelefon eller surfplatta.

Vi kommer att lägga fokus på bl.a:

1. Hitta nyttan – Digitaljakten
2. Att bättre lära känna möjligheter på mobil/surfplatta
3. Digital identitet: BankID, Swish, digital identitet, lägga till appar, ta bort, skaffa e-post
4. Digitala fotspår och säkerhet
5. Kultur på internet
6. Sociala medier samt Bluetooth

Antal träffar och teman
8 träffar á 3 studietimmar, inklusive appfika. Appfika är fika där man samtidigt utbyter digitala tips. Utgångspunkten är att möta deltagaren där den är.

Begränsat antal platser! Bara 12 platser tillgänglig för denna cirkel. Flera cirklar kan tillkomma i Lomma kommun under hösten 2022. Välkommen!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bibliotek Lomma
Hamngatan 1
23433 LOMMA