Skip to main content

Folkrot: Kurs för barn & unga - fortsättning

Uppdaterad:

Välkommen på sommarens roligaste spelkurs för barn, unga och vuxna. Den här kursen är för barn och unga med viss spelvana. Fokus är på fiol men alla instrument är välkomna. Ta med kompisar och familj! Ni campar gratis på vår äng. Inträde till Folkrotsfestivalen som inleds efter kursen ingår för alla som går kurs.

På kursen kommer vi att leka, spela, busa och ha jättekul och mysigt samtidigt som vi lär oss mycket. Den som vill kommer få prova lite ridning på våra fina islandshästar. Övernattning är frivilligt men det finns gratis campingplats på vår för de som vill. Hela familjen är välkommen till campingen och de yngre barn som behöver kan ha en vuxen med sig på kursen om de vill. Föräldrar får annars gärna gå någon av våra kurser för vuxna (vis-, dans- eller ensemblekurs).

Kursens ledare är Ninni Carr som bor på Spelmansgården. Hon är rytmikpedagog, musikterapeut, suzukiiviolinpedagog samt riksspelman på skånsk folkmusik. Hon är författare till boken ”Skånelåtar för småspelmän!” och har undervisat barn i fiol sedan 1976 och varit metodiklärare vid Musikhögskolan i Malmö mellan 1994 och 2018.

Hon älskar att hitta glädje, bus och känslan av att ”jag kan” hos alla barn och unga.
För vem: Barn och unga. Du som går den här kursen ska inte vara nybörjare utan ha en viss spelvana sedan tidigare. Fokus blir på hållning, tonbildning, intonation, utantillspel, solospel och gruppspel. Nivån anpassas efter de som är med på lägret. Många kommer spela fiol men alla instrument är välkomna.

När: Onsdag 20 juli-fredag 22 juli. Vi börjar kl 09 på på morgonen och håller på till kl 16 varje dag utom på fredagen då vi avslutar med lunch. På fredagen inleds dessutom Folkrotfestivalen. Festivalpass är gratis för alla upp till 18 år, och ingår för alla som går kurs, så stanna gärna kvar över helgen! Det kommer vara många roliga aktiviteter för hela familjen även under festivalen.

Var: Spelmansgården ligger på vackra Bjärehalvön i Skåne med närhet till både skog och bad. Butiker för att handla mat finns t ex i närbelägna Hjärnarp.
Kostnad: Lägret kostar 600 kr barn och unga upp till 25 år. Då blir man automatiskt medlem i Skånes spelmansförbund. För den som redan är medlem kostar lägret 500 kr. Anmälan görs här till höger på sidan. Om du inte är medlem i Skånes Spelmansförbund men vill bli det gör du anmälan här: https://www.skanesspelmansforbund.se/sa-har-blir-du-medlem/

Mer info: På varje kurs ingår lunch och fika/frukt. När du anmäler dig fyller du i matpreferenser och ev allergier. Den som vill bo över kan campa gratis på ängen intill Spelmansgården. Alla lägerdeltagare är försäkrade genom Studieförbundet Bilda under tiden som kurserna pågår på dagtid.

Lägret arrangeras av Folkrot i samarbete med Skånes Spelmansförbund, Spelmansgården och Studieförbundet Bilda Sydväst.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Spelmansgården
Simontorpsvägen 122
26698 HJÄRNARP

Mer inom Musik

Folkrot: Kurs i att bygga scener och scenografi

Folkrot: Kurs i att bygga scener och scenografi

Folkrotsveckan inleds i år med kul en nyhet: Vår kurs i att jobba med att bygga scener och scenografi. Kursen passar för alla unga under 25 som vill lära sig...

 • Plats
  Hjärnarp, Ängelholms kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag 09:00 - 16:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer
Ethno – Världens konsert!

Ethno – Världens konsert!

Under tiden 30 juni till och med 8 juli äger årets Ethnoläger rum i Rättvik. Då kommer cirka nittio unga folkmusikanter från Europa, Afrika, Asien och Amerik...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 19:30 - 21:30
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Kulning i Sundsvall med Ulrika Bodén 2 – 3 juli

Kulning i Sundsvall med Ulrika Bodén 2 – 3 juli

Ulrika Bodén är folksångerska från Helgum i Ångermanland med stor vana att förmedla detta kraftfulla sång- och ropsätt till både nybörjare och mer erfarna ku...

 • Plats
  Sundsvall, Sundsvalls kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag, Söndag 10:00 - 15:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
Leksands musikverkstad med Hoven Droven

Leksands musikverkstad med Hoven Droven

Unga musiker från när och fjärran – välkomna till två dagars spel och kul i Leksand i sommar! Leksands musikverkstad genomförs för femte året och som vanligt...

 • Plats
  Leksand, Leksands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 10:00 - 17:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer