Skip to main content

Instrumentet Santurs historia - Föreläsning med Azhar Kubba

Santurens melodier, som är nästan tre tusen år gamla, berättar historier om den irakiska civilisationen som aldrig dör.

Välkommen till en föreläsning via Zoom där Azhar Kubba, santurspelare från Irak, berättar om det gamla musikinstrumentet Santur och dess historia.

Vad är Santur eller Dulcimer?

Dulcimer är ett strängat musikinstrument av trä i form av en trapets, som spelas genom att slå på strängarna av metall med två träklubbor. Dulcimers historia går tillbaka till 3000 f.Kr. i Mesopotamien från Nebukadnesars tid på den akkadiska eran, där många lertavlor hittades på vilka santuren var graverad. Dulcimern anpassades senare och en del av dess storlek och sätt att ställa in ändrades av många länder i den antika och moderna världen.

Anmäl dig till: neanos.yousef@bilda.nu

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Musiklekis (4-6 år) – Intresseanmälan

Musiklekis (4-6 år) – Intresseanmälan

En rolig musikintroduktion för barn! Detta får du lära dig: sånger och rytmövningar, sång- och musiklyssning, instrumentkännedom samt grundläggande musikteori. Genom att gå på musiklekis får du förtur till instrumentkurserna.

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag
  • Tillfällen
    15 tillfällen
Läs mer