Skip to main content

Sorgbearbetning - en kurs med workshop

Sorg är en naturlig reaktion som alla drabbas av. Det här är ett kursprogram där du får praktiska verktyg hur du kan bearbeta och förlösa din sorg.

Oftast förknippar vi sorg med dödsfall, men sorgereaktioner kan utlösas av en rad olika förluster och förändringar. Det kan till exempel vara en skilsmässa, separation, konflikter, flytt, husdjurs död eller förlust av tillit och trygghet. Alla drabbas av sorg men reaktionen är unik.

Den här kursen hjälper dig att bearbeta och förlösa sorgen och smärtan över dina förluster – oavsett vad sorgen förorsakats av. Att bearbeta sorgen ger möjlighet att släppa taget och gå vidare med ny energi och glädje.

Förutom ingående kunskap om sorg får du praktiska verktyg i hur du på ett bestående sätt kan bearbeta och förlösa din sorg.

Hur: Vi jobbar i både hel- och halvgrupp med väl etablerade metoder enligt ett program genom Svenska Institutet för Sorgbearbetning.

Corona: Vi följer myndigheternas regler och har därför begränsat antalet deltagare till 6 personer. Vi sitter i lokaler där vi enkelt kan hålla avstånd. Och som alltid tänker vi på handhygien och att stanna hemma vid symtom.

Vill du veta mer? Ring 0498-21 06 13

Ledare är Annica Jonsson, socionom och psykoterapeut (Kbt). Hon är utbildad i sorgbearbetning på Svenska Institutet för Sorgbearbetning.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Tjelvarkyrkan , Visby
Tjelvarvägen 4
62143 VISBY

Mer inom Folkhälsa

Feel Good sång

Feel Good sång

FeelGood- sång, Sjung och må bra, är ett pass där du får använda din sångröst som ett hälsofrämjande verktyg. Listan över de positiva effekter som sång kan ge är lång, däribland en ökning av må-bra-hormoner, lindring av stress, stärkt immunförsvar...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:00
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer