Skip to main content

Intensivkurs i linedance - Sandviken

Högbo folkdansgille och LineofSteel bjuder in till en intensivkurs i linedance. Vid fyra tillfällen (11,13, 18 och 20 augusti) får du lära dig grunderna i linedance. Alla kan vara med, det viktigaste är att vi har roligt tillsammans.

Linedance är en dansform, som – vilket hörs på namnet – dansas på linjer/rader. Gillar du musik i olika stilar och inte vill vara beroende av en partner är linedance något för dig!

 

Linedance består av ett antal stegkombinationer som är koreograferad till en särskild låt och som bildar en slinga som dansas om och om igen tills låten är slut.

Det finna tusentals koreograferade danser och det kommer nya varje dag. Vissa blir klassiker och dansas år efter år.

Vi dansar till exempelvis pop, rock, funk, disco och mjukare vals, night club och West coast swing, mfl. Danserna kan vara snabba eller långsamma beroende på vald musik.

 

Inom Linedance talar man om danskaraktärer, som har samma grundsteg, men dansas på olika sätt beroende på musiken som används.

Lilt: East Coast Swing, Polka, Jive

Smooth: West Coast Swing och Night Club

Rise & Fall: Vals

Cuban: Cha Cha, Mambo, Rumba

Funk: Dans med attityd

Novelty: Dans till modern musik

 

Så älskar du att dansa så är detta helt rätt dansform! På denna intensivkurs får du lära dig grunderna, sen är du välkommen att fortsätta på fortsättningskursen som startar 25 augusti.

OBS max 12 platser p.g.a. covid-19.

LineOfSteel är en sektion i Högbo Folkdansgille där vi framför allt dansar för att det är roligt och för att motionera. Alla kan vara med oavsett ålder och det viktigaste är att vi har roligt när vi dansar.

 Ledare är Chatrine Södergren med lång erfarenhet av att hålla kurser i linedance. Har du frågor kan du kontakta henne på: 070-216 65 39.

Varmt välkommen!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Dans och teater