Skip to main content

Konst och förkunnelse

Katolska Pedagogiska Nämnden bjuder in till reträtten Konst och förkunnelse med p. Dominik Terstriep S.J.

Konst berör ofta människan. Vi tolkar den, utvecklas genom den och den kan också vägleda oss. Dessutom kan den ge oss kunskap om andra tider, hur människor levde och tänkte, vilka problem de brottades med och vilka svar de fann.

I kursen Konst och förkunnelse närmar vi oss genom olika konstverk viktigt kunskap om den kristna tron. Målet med kursen är att lära sig betrakta konst och därigenom förstå våra egen trosresa bättre.

Subventionerat pris för kateketer 600 kr och för ungdomar upp till 28 år 300 kr.

Utbildningen ingår i en serie som löper över två år.

Mer information och anmälan hittar du HÄR 

 
”Det jag minns av min katolska uppväxt är framför allt bilder eller konstverk – i både hemmet och kyrkan. De gjorde starkt intryck på mig och är fortfarande levande. Konstverk är ett konkret uttryck för tron som kan ”bränna” in sig på näthinnan. Bildminnet är förmodligen starkare än ordminnet.” – P. Dominik Terstriep S.J.
 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Stiftsgården Marielund
Stiftsgårdsvägen 21
17853 EKERÖ

Mer inom Religion och tro

Vetekornsdagar
  • Plats
    Stockholm, Stockholms kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 18:00 - 00:00
  • Tillfällen
    2 tillfällen
Läs mer