Skip to main content

Sorgbearbetning - en kurs med workshop

Få hjälp och verktyg att bearbeta sorgen och ge plats för glädjen.

Sorg är en naturlig och känslomässig reaktion. Oftast förknippar vi sorg med dödsfall, men sorgereaktioner kan utlösas av en rad olika förluster och förändringar. Det kan till exempel vara en skilsmässa, separation, konflikter, flytt, husdjurs död eller förlust av tillit och trygghet. Alla drabbas av sorg men reaktionen är unik.

Denna kurs hjälper dig att bearbeta och förlösa sorgen och smärtan över dina förluster – oavsett vad sorgen förorsakats av. Att bearbeta sorgen ger möjlighet att släppa taget och gå vidare med ny energi och glädje.

Kursen är uppdelad på 8 träffar (1 gång/vecka) då vi jobbar i större och mindre grupper med väl etablerade metoder enligt ett program genom Svenska Institutet för Sorgbearbetning.

Förutom ingående kunskap om sorg får du praktiska verktyg i hur du på ett bestående sätt kan bearbeta och förlösa din sorg.

Ledare är Annica Jonsson, socionom och psykoterapeut (Kbt). Hon är utbildad i sorgbearbetning på Svenska Institutet för Sorgbearbetning.

Krånglar anmälan? Kontakta Annica Grönhagen, kontaktuppgifter hittar du här på sidan.

Antal deltagare: 10 (max).

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Folkhälsa

Mer inom Existentiella frågor