Skip to main content

Därför sörjer jorden – en seminariehelg med Peter Halldorf

Vad är en rimlig kristen hållning när klimatet skenar och jorden far illa? Välkommen till en helg om tro, hopp och ansvar i klimatförändringarnas tid!

Peter Halldorf, pastor och författare, går i dialog med dagens forskare som talar om ett ödesval mellan ”försummelsens väg” och ”omsorgens väg”. Halldorf vill bidra till en teologisk vision som kyrkan kan vara förankrad i när han svarar och handlar i den klimatkris vi befinner oss i. Han pekar på möjligheten att hitta hoppet och vägen framåt.

Under den här helgen finns också Peter Örn med som samtalsledare. Peter Örn är ordförande i regeringens kommitté Demokratin 100 år- samling för en stark demokrati.

Lördag 9/10

13.00 Pass 1, ”När ord står emot ord – om profetisk inspiration och andlig urskiljning”

14.30 Fika 40kr, betalas kontant eller med Swish.

15.00 Pass 2, ”Må varje träd i skogen jubla – källor till hopp i klimatförändringarnas tid”

17.00 Pass 3, ”Gud är i det mänskliga i varje människa – en kristen tro mellan dualism och panteism”

Söndag 10/10

11.00 Gudstjänst med predikan av Peter Halldorf

12.30 Samtal mellan Peter Halldorf och Peter Örn på temat ”Därför sörjer jorden”

Anmälan

Önskar du delta hela lördagen vänligen anmäl dig via formuläret här på sidan. Enskilda seminarier kommer vara öppna för övriga deltagare i mån av plats. OBS! För den som anmält sig gäller att vara på plats senast 12.45, annars önskar vi släppa platsen till någon annan. Under söndagens gudstjänst gäller först till kvarn.

Delta på plats eller följ via livestreaming

Det kommer också finnas möjlighet att delta på det här arrangemanget digitalt. Då krävs ingen anmälan. Alla seminarierna kommer att livesändas på Studieförbundet Bildas YouTubesida.

Anpassningar på grund av corona

Helgen kommer genomföras under förutsättning att Folkhälsomyndighetens restriktioner tillåter att minst 50 personer samlas inomhus. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och uppmanar alla att stanna hemma vid symptom.

Det kommer finnas goda möjligheter till handtvätt och att hålla avstånd.

Arrangörer

Helgen arrangeras av Andreaskyrkan, Rastplats Söder, Söders kristna råd, Equmeniakyrkan Stockholm och Bilda

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Andreaskyrkan
Högbergsgatan 31A
11620 STOCKHOLM

Mer inom Religion och tro