Skip to main content

Grundläggande föreningsteknik

Konsten att driva gott föreningsarbete

Föreningslivet är starkt och viktigt i Uppsala. Väldigt många av oss är engagerade i olika föreningar som tillsammans skapar så otroligt mycket bra. Bilda vill hjälpa till att göra detta arbete smidigare och presentera praktiska verktyg för föreningsaktiva som kan underlätta möten och verksamhet. Vad finns det för fördelar med föreningsdemokrati? Hur går det till att starta en förening? Vilken funktion fyller årsmötet? Hur viktiga är stadgarna? Vad gör en styrelse?

Att öka sina kunskaper i de principer som styr föreningsarbete är viktigt, både för en effektiv administration men också för den interna demokratin.

Den 26:e mars bjuder Studieförbundet Bilda in våra samarbetspartners och ledare till ett kurstillfälle i föreningsteknik. Detta är en kurs för personer som är aktiva i en lokal församling eller förening såsom ordförande, kassörer, styrelseledamöter, verksamhetsledare eller ungdomsledare. Eller såklart för den som planerar att bli något av det ovanstående.

Kursens innehåll kommer anpassas för att tillfredsställa den antagna gruppens intressen och behov. Detta innebär att vi gärna ser att ni skickar in frågor i förväg.

Utbildningen är gratis för anmälda deltagare. Vi bjuder på fika.

Plats: Bildas kontor, S:t Olofsgatan 32E, Uppsala (dörren bredvid Créperi Lemoni).

Välkommen!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Uppsala
S:t Olofsgatan 32E
75332 UPPSALA

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Mer inom Cirkelledarutbildning