Skip to main content

Konst och förkunnelse

Katolska Pedagogiska Nämnden bjuder in till reträtten Konst och förkunnelse med p. Dominik Terstriep S.J.

Konstverk är öppna som kan upptäckas och tolkas från olika perspektiv och kan vägleda oss i vår tro. Dessutom återspeglar konstverk hur tron såg ut under en viss tid, vilka utmaningar de troende konfronterades med och vilka svar de hittade.
I kursen Konst och förkunnelse närmar vi oss genom olika konstverk viktigt trosinnehåll. Målet med kursen är att lära sig att betrakta konst och därigenom förstå vår tro bättre.

Pris: subventionerat pris för kateketer 600 kronor och för ungdomar upp till 28 år 300 kronor.

Utbildningen ingår i en serie som löper över två år.
Mer information och anmälan hittar du HÄR

”Det jag minns av min katolska uppväxt är framför allt bilder eller konstverk – i både hemmet och kyrkan. De gjorde starkt intryck på mig och är fortfarande levande. Konstverk är ett konkret uttryck för tron som kan ”bränna” in sig på näthinnan. Bildminnet är förmodligen starkare än ordminnet.” – P. Dominik Terstriep S.J.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Stiftsgården Marielund
Stiftsgårdsvägen 21
17853 EKERÖ

Mer inom Religion och tro