Skip to main content

Dandanat

Dandanat är en resa, en festival, ett äventyr. En unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos oss att få möta palestinska musiker och dansare.

På Dandanat paras svenska grupper ihop med palestinska grupper som övar tillsammans i workshops och sedan uppträder för och med varandra. Festivalen är också mycket mer än bara en festival där musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas med olika studiebesök i Israel och Palestina.

Resan kommer äga rum 15-22 september.

Vilka får söka?

I september i år är det fjortonde gången som kulturfestivalen i Betlehem arrangeras.

I år är det musik- och dansgrupper inom Bilda från regionerna Bilda Svealand, Bilda Sydväst och Bilda Öst som har möjligheten att söka till Dandanat.

En grupp från varje region väljs ut att åka, sammanlagt blir det alltså tre svenska grupper. Varje grupp ses ett antal gånger innan resan för att förbereda sig. Efter resan får alla grupper möjlighet till ett speltillfälle arrangerat av Bilda i respektive region, för att dela med sig av erfarenheten.

Vad kostar det att åka?

Deltagandet i Dandanat kostar 12 000 kr per deltagare, men tack vare stöd från Bilda betalar varje deltagare i de antagna grupperna bara 4 000 kr.

Vad innebär det att delta i Dandanat?

  • Ni får framträda live under 2-3 konserter i Betlehem och Jerusalem,
  • Ni får möta ett palestinskt band och spela (alt dansa) tillsammans och undersöka om ni kan skapa något nytt tillsammans
  • Ni får besöka några av de historiska platserna som är heliga för de tre religionerna kristendom, judendom och islam.
  • Ni får möta människor och lyssna till deras erfarenheter av den komplexa kulturella, historiska, religiösa och politiska situationen i Mellanöstern.
  • Ni förbereder er genom en studiecirkel om Israel och Palestina, för att lättare orientera er under resan. Cirkeln bygger på korta filmer i materialet ”Vi och de andra”.

Anmäl dig senast 11 mars

 

Kontaktpersoner

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.

Bilda Sydväst

Västra Götalands län, Hallands län och Skåne län.