Skip to main content

Aktiv kyrka - En helg med Steve Chalke & Jill Rowe om Kristus-centrerad samhällsförvandling

Hur kan kyrka och hjälporganisation tillsammans bygga ett bättre samhälle? Möt Steve Chalke och Jill Rowe (London) och lär mer om teologin och praktiken bakom "Kristus-centrerad samhällsförvandling".

Vad är oasis?

Oasis är en organisation som arbetar i tio länder och på fyra kontinenter för att skapa boende, utbildning, sjukvård, familjestöd och utbildning till utsatta människor. Deras värdegrund har sitt rotsystem djupt förankrat i den kristna tron och de arbetar för ”Kristuscentrerad samhällsförvandling”. Oasis har även skapat ett samarbetsorgan i kampen mot trafficking med 1600 organisationer i 97 länder. Oasis har även ett växande nätverk av kyrkor.

 

Mer om Jill Rowe & Steve Chalke

Jill Rowe är lärare, författare och pastor i Oasis. Hon arbetar som ansvarig för Oasis värdegrundsarbete med uppdrag att säkerställa att den efterlevs genom att arbeta fram resurser för utbildning och att undervisa. Detta ansvar gäller till exempel Oasis 52 grundskolor – med cirka 30 000 elever och 6000 medarbetare. Jill har arbetat i Oasis sedan 1997.

Steve Chalke är brittisk baptistpastor, FN:s rådgivare gällande trafficking och social aktivist. Han har skrivit omkring fyrtio böcker och varit programledare i tv och radio för BBC. Redan som 14-åring beslöt sig Steve Chalke för att följa Jesus exempel att vara ”goda nyheter för fattiga”. Efter teologistudier öppnade han en skola, ett sjukhus och ett boende för hemlösa. Utifrån den visionen föddes Oasis, som Chalke grundade 1985.

År 2004 fick Steve Chalke en MBE-medalj från drottningen för sitt uthålliga arbete med social integration. År 2015 blev Steve hedersdoktor vid Stafford University. Vid upptakten till de olympiska sommarspelen 2012 valdes Chalke som en av fackelbärarna på vägen mot London och kom då även med i Guinness rekordbok, eftersom han slog rekord i att ”samla in mest pengar till välgörenhet vid idrottsevenemang”.

 

Varför bjuder vi Steve och Jill till Sverige?

Steve Chalke och Jill Rowe har de senaste åren gett inspiration och stöd till Göteborgs Räddningsmission, Reningsborg, EKHO samt Betlehemskyrkans arbete med framtidsfrågor, utveckling, vision och värdegrund. Vi skapade en mycket uppskattad konferens med Steve i Betlehemskyrkan oktober 2016. Hundratals människor kom från olika kyrkor och hjälporganisationer och inspirerades.

 

Vad kommer aktiv kyrka att handla om?

Vi fokuserar på tre frågor: Hur formulerar vi tron på Kristus i storstaden en ny tid med nya utmaningar? Hur kan kyrkan driva socialt arbete utifrån sin värdegrund med företag och organisationer som inte delar tron?Hur implementeras vision och värdegrund i församlingar och hjälporganisationer på ett långsiktigt och strategiskt sätt?

 

HÅLLTIDER

9.00 Registrering och fika

9.30 Steve Chalke

11.00 Bensträckare

11.15 Jill Rowe

12.45 Lunch

14.00 Steve Chalke

15.15 Fika

15.45-17 Frågor och svar med Steve Chalke & Jill Rowe

 

Pris: 200 kronor för hela dagen, inkl fika.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Betlehemskyrkan
Vasagatan 26-30
41126 GÖTEBORG

Mer inom Religion och tro