Skip to main content

Workshop i folklig dans - slängpolska och trall

Uppdaterad:

Linnéa Redblad och Annie Björkman ger en workshop i folklig dans och trall där du kommer att få en grund i dansen slängpolska via att också sjunga dansmusiken.

I denna kurs får du lära dig en grundform i dansen slängpolska där vi har fokus på att lära oss den genom både trall och dans. Målet är att ge dig en grund för att dansa och tralla vidare. 
Slängpolska är en form av polska, en folklig dans som är vanlig i Sveriges folkmusiksammanhang. Det är en pardans som går att improvisera inom på sociala dansgolv. 
På kursen växlar vi mellan att sjunga/tralla och dansa för att få djupare förståelse för dansen i förhållande till musiken. Genom att öva på kommunikation och kontakt i dansparet via rytmik och sång fördjupar vi vår kunskap genom att dansa samman till live- musik. Vi lär oss att ge initiativ i dansen från båda sidor i dansparet för att kunna dela vår dans oavsett om vi dansar som förare eller följare.
Vi kommer att öva på en dansform som sedan går att improvisera inom på sociala dansgolv.
Syfte: Att utforska relationen mellan dansen och trallen
Mål: Att få en grund för att dansa (och tralla) vidare på danskvällar och festivaler. Samt lära sig att relatera till och känna igen musiken. 

Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna! Som deltagare behöver du inte ta med en partner. Vi kommer att öva i grupp och öva att dansa på båda sidor av dansparet i relation till musiken, bland annat genom rytmik och röst.

I gruppen dansar vi med varandra, så du behöver inte ha med en danspartner. 

09.45 drop in
10-12 dans
12-13 lunch
13-15 dans

Ta med: bekväma kläder och kanske dansskor om du har. Det kan vara bra med bekväma skor som går att glida lite i så att du lätt kan snurra utan att det stoppar för mycket. 
Medtag egen lunch att äta eller köp något i närheten. Det finns ett pentry i lokalen, med bland annat mikrovågsugn. Bilda bjuder på kaffe och te. 
Minsta antal för att genomföra kursen är 8 personer och max antal är 16 personer.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Smedjan, Münchenbryggeriet
Söder Mälarstrand 47
11825 STOCKHOLM

Mer inom Dans och teater

Danskurs med Margareta och Leif Virtanen

Danskurs med Margareta och Leif Virtanen

Under Mikaelidansen anordnar Valshuset en danskurs. Denna kurs riktar sig till er som redan har erfarenhet av polskedans.

 • Plats
  Växjö, Växjö kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:00 - 12:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkdans

Orbadenstämman: Kurs i Valdresspringar

Orbadenstämman: Kurs i Valdresspringar

Ta denna unika möjlighet att gå kurs i Valdresspringar - en lekfull norsk pardans med både stor kraft och mycket energi.

 • Plats
  Vallsta, Bollnäs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 11:00 - 16:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer