Skip to main content

En kväll om fladdermössen i Västerbotten och däromkring

Uppdaterad:

Vi börjar kvällen med ett föredrag där vi presenterar den senaste kunskapen om fladdermössen i länet.

Vi pratar om vilka arter som har hittats, om arbetet som pågår och om hur människan gynnar och missgynnar fladdermössen. Vi ger tips om hur man själv kan bli aktiv kring fladdermöss om man så vill och vi visar upp några apparater som gör det enklare att hitta fladdermössen i mörkret där de trivs som bäst.
Tidplan
Kom gärna till Kullar och Klang i god tid för att äta en bit mat innan fladdermuskvällen börjar.
Vid 19-tiden startar föredraget. Vid 20:30 blir det långsamt dags att bege sig ut bland kullarna och ner mot älven för att leta och lyssna efter fladdermöss. Kanske vi möter en av långvandrarna som flyger förbi. Vid ungefär 22:30 återvänder vi till gården för en kvällsfika och avslutande samtal vid elden innan det är dags för hemfärd. Den som är riktigt entusiastisk kan även hänga med ut på en till mörkerpromenad.

Medverkande:

Doris Grellmann är disputerad biolog som jobbar med naturvårdsplanering på Umeå kommun, där fladdermöss är en intressant och viktig del.
Michael Schneider är disputerad biolog som jobbar på Länsstyrelsen med framför allt stora rovdjur och fladdermöss. Han är även involverad i olika projekt som undersöker fladdermössens vandringar över havet.

När? Lördag 24 augusti, kl 19-23. Se information under tidplan.

Var? Kullar och Klang, Vännforsbäck 23, 911 92 Vännäs

Pris? 100 kr Enkelt fika ingår. Avgiften betalas med swish på plats. OBS! Kommer du tidigare för att äta så betalar du maten själv.

Anmälan? Krävs.  Begränsat antal platser!

Arrangörer? Kullar & Klang i samarbete med Studieförbundet Bilda

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Kullar &Klang
Vännforsbäck 23
91192 VÄNNÄS